Tipy a rady

Získávejte teplo pro váš domov z energie ukryté pod vašima nohama

Do budoucna lze přitom očekávat další rozšiřování využívání geotermální energie pro dálkové i lokální dodávky tepla. V případě lokálních dodávek mají domácnosti možnost využít tepelná čerpadla se systémem země/voda, které geotermální teplo odebírají skrze zemní kolektory umístěné na pozemku (obvykle se jedná o pozemek o rozloze 200 – 400 m2) v okolí nemovitosti.

Všeobecně platí, že tepelná čerpadla země/voda jsou neúspornějším typem tepelných čerpadel pokud jde o náklady na provoz, resp. náklady na výrobu tepla a teplé vody. Navíc, moderní tepelná čerpadla přináší i tyto výhody:

– v létě dokáží fungovat jako klimatizace,
– je možné je napojit na fotovoltaickou elektrárnu,
– jsou vhodná i pro budovy, u kterých nelze přesně spočítat tepelnou ztrátu,
– lze je využít i pro stávající radiátory, které nejsou nízkoteplotní,
– jsou nenáročná na prostor, lze je dokonce zastavět do kuchyňské linky,
– dlouhou životnost, kterou může prodejce potvrdit nadstandardní zárukou na kompresor a frekvenční měnič.

S ohledem na fakt, že geotermální energii máte i vy k dispozici v prakticky neomezeném množství zdarma, s tepelnými čerpadly země/voda vám odpadají starosti se zajištěním a skladováním paliva, výkyvem cen komodit na světových trzích.

Bližší podrobnosti týkající se nákladů na provoz a výkonu tepelných čerpadel země/voda najdete v prezentaci tepelného čerpadla IVT GEO 600, nejúspornějšího tepelného čerpadla ve své kategorii, viz níže.

Představení tepelného čerpadla IVT GEO 600

 

Výhody jednotek země/voda v porovnání s ostatními typy tepelných čerpadel jsou vám pak k dispozici na této stránce webu společnosti IVT Tepelná čerpadla s.r.o.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *