Tipy a rady

Změna času v duchu retra

Barvy retro stylu

Bydlení v retro stylu bude zařízeno ve velmi příjemných, nijak dráždivých barvách. Ideální jsou pro oko příjemné barvy pastelové (baby pink, baby blue). Ty budou pěkně vypadat v dětském pokojíčku nebo v ložnici. Dále to jsou odstíny béžové, hnědé, lososové, pudrové a šedé.

retro styl

Zdi a podlaha

Ačkoliv se tapety opět vrací na scénu, když vyberete ten správný vzor, mluvíme stále o retro stylu. Tímto vzorem myslíme malinkaté různé tvary na tapetě. Nejedná se o nic velkého, moderního, geometrického. Pouze malé vzory kytiček, teček a zdobených ornamentů. Barva tapety by neměla být nijak výrazná a svítivá. Časem by se vám okoukala a mohla být až pro oko protivná. Volte tlumenější odstíny růžové, světle modré do šeda, zelenkavé nebo hnědé.

Podlaha je vhodná dřevěná, která nám dodá pocit, jakože se nacházíme na letní chatě. Ještě zbývá krb a příjemná atmosféra je na světě. Podlahu samozřejmě můžete doladit malými chlupatými koberečky.

Nábytek v retro stylu

Mezi nejužívanější materiál v tomto stylu patří dřevo. Doplňky pak volte skleněné a kovové. Nábytek by měl být jednoduchý a minimalistický. Ten je také nadčasový. Mohou se na něm objevovat malé zdobné detaily, které navodí tu správnou atmosféru retro stylu.

Co se týče textilu, pak si osvojte vzor malých kytiček. Mluvíme například o gauči s křesly, které mohou být právě s tímto rozkošným vzorem. Pokud si netroufáte, tento vzor uplatněte na polštářích, povlečení nebo záclonách.

retro styl

Retro doplňky

Ten správný nádech retra dodáte interiéru prostřednictvím doplňků. Vsaďte na detaily. Pečlivě si každičký kousek promyslete. Pokud vám na půdě zbyl gramofon či psací stroj po prarodičích, pak jej neschovávejte, naopak jej vystavte na obdiv.

Retro styl dělá domov útulnější. Mezi další nezbytné elementy patří například polštářky a dečky položené na pohovce, které dodají teplo domova. Nezapomeňte také na závěsy. Tkané koberce na podlaze jsou příjemným detailem. Do poliček vložte kovové svícny, starší knih a fotografie vaší rodiny a přátel v rámečkách.

Zdroj fotografií: unsplash.com, pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *