Typové domy

Rodinná dřevostavba – komfortní bydlení jako mávnutím kouzelného proutku

V minulých letech se preferovaly stavby z cihel a tvárnic, dnes se hřeje na výsluní moderní rodinný dům – dřevostavba.

Jaká jsou pozitiva dřevostaveb?

Mezi nesporná pozitiva dřevostavby patří tepelně izolační vlastnosti. Dům nepodléhá tepelným ztrátám, což je spojeno s nízkou spotřebou energií. Určitě potěší i to, že je možné stavět celoročně. Je nutné zdůraznit větší úložný prostor, variabilitu a flexibilitu. Dřevostavba je ohleduplná k životnímu prostředí a pyšní se nízkými akumulačními schopnostmi. K nevýhodám je důležité zařadit horší zvukovou izolaci. Pokud je rodinný dům nevhodně navržen, stěny mohou trpět plísní, proto je klíčové obrátit se na profesionály.

Individuální projekty i typové domy

Rádi byste bydleli v kvalitně postaveném domě? Dejte přednost zkušenostem a profesionalitě společnosti Pila Martinice, která se zabývá realizací dřevostaveb již od roku 1997. Lze vybírat mezi typovými domy, individuálními projekty, roubenkami i loveckými chatami. Možná se vám zalíbí bungalovy či patrové varianty. Vše záleží na vkusu klienta i počtu členů v domácnosti. Velkou roli hraje typ a sklon střechy. Někomu padne do noty střecha sedlová, valbová anebo plochá s atikou.

Hájenky i roubenky mají své kouzlo

Většina lidí bydlí ve městech kvůli lepším pracovním podmínkám a žije v panelákových bytech. O víkendu či o prázdninách vyrazí na svou venkovskou chatu, kde čerpá novou vitalitu. Jak by se vám líbila hájenka se sedlovou střechou anebo roubenka s povalbovou krytinou? Mrkněte se na fotogalerii Pila Martinice a vyberte si svého favorita!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *