Úložné prostory

Vestavné skříně

Vestavby se tak uplatní jako úložné prostory na šatstvo, velké a nevzhledné domácí spotřebiče, lůžkoviny, knihovny, sezónní věci a podobně. Ideální místo pro jejich využití je v malometrážních bytech nebo domech, tam jsou oblíbené zejména výsuvné systémy, které svou praktičností a lehkostí manipulace daleko předčí klasické skříně.

Pokud se ve vestavných skříních zhlédnete, dejte pozor na jedno zásadní „ale“. Spočívá v dokonalé přípravě stavby, což znamená absolutně rovnou podlahu, stěny i stropy včetně opravdu pravých úhlů. V případě nedodržení uvedených podmínek se můžete většinou s tímto nábytkem rozloučit.

A jaké jsou módní trendy vestavného mobiliáře? Váš nábytek půjde s dobou, jestliže posuvné nebo skádací dveře obohatíte barevným sklem a samotné skříně budou oděny do pastelově žluté, fialkové, nebo bledě modré barvy. Jiskru jim dodá osvětlení. To je vhodné hlavně u úložných prostor větších rozměrů. Nejjednodušším řešením jsou bodová světla nad horní kolejnicí, která se rozsvěcují čidlem na pohyb, nebo vypínačem. Pro individuální osvětlení každého oddílu zvlášť jsou pak vhodné zářivky umístěné na spodní straně polic.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *