Úložné prostory

Jak vybrat vnitřní vybavení skříně? Záleží i na tom, zda bude patřit ženě nebo muži!

U vestavěné skříně není důležitý jen její vzhled, ale i to, jak je uspořádaný vnitřek.

Vzhled vestavěné skříně – to je to, co zákazníci při nákupu skříně řeší nejvíc. Už méně je pak zajímá to, co bude ukrývat vnitřek. Což je chyba. Rozdíl mezi obyčejnou skříní a skříní, do které opravdu schováte všechno a vždy v ní budete mít přehled a pořádek, je právě ve vnitřním uspořádání. A odbýt doplňky do skříně v dnešní době jen několika policemi a šatní tyčí je škoda.

Předtím, než se s výrobcem finálně domluvíte na vnitřním uspořádání a příslušenství skříně, odpovězte si na několik základní otázek.

 

Neudělejte podruhé tu samou chybu!

Co vás štve a co vám vadí na současné skříni, místo které pořizujete novou? Je to fakt, že v nepořádku na podlaze nikdy nic nemůžete najít? Že z ní pravidelně vytahujete zmuchlané kalhoty a každé druhé ráno nestíháte, protože musíte svůj oděv kompletně přežehlit? Sepište si největší trable a podle nich vybírejte nové uspořádání skříně. Nepořádek na podlážce pomohou vyřešit třeba výsuvné držáky na boty a menší šuplíky na doplňky, zmuchlaným společenským kalhotám dáte vale, pokud pořídíte kalhotovník.

Inspirujte se v tematickém článku: Vyberte moderní  vestavěnou skříň do konkrétní místnosti!

Vybavení skříně vybírejte podle účelu

Odpovězte si také na to, k čemu přesně bude skříň určená. Plánujete do ní ukládat jen a pouze oblečení, protože váš byt disponuje úklidovou komůrkou? Pak je asi zbytečné pořizovat držák na vysavač, nebo na žehličku. Ve skříni, kterou plánujete do dětského pokoje, zase nechte dostatek prostoru na rychlé uložení hraček. Dva velké výsuvné koše jsou pro tento případ ideální řešení.

Věděli jste, že při výběru doplňků do skříně záleží i na tom, zda skříň bude používat muž, nebo žena?

Pověsit, nebo složit? To je, oč tu běží!

Budete do skříně ukládat spíše oblečení složené, nebo plánujete naplnit ji oblečením na ramínkách? V prvním případě vsaďte na policový systém (ideálně více nízkých poliček, které umožňují oblečení dobře třídit), na výsuvné police a šuplíky, které vytáhnete až na doraz a najdete na nich všechno, co potřebujete, bez zbytečného přehrabování.

Výsuvná tyč patří k modernímu vybavení skříně

Ve druhém případě zvolte šatní tyče – v nabídce už jsou výsuvné tyče, aby se vám dobře hledalo, a tyče sklopné, které umožňují využít i horní část skříně, kam normálně nedosáhnete. Sklopnou tyč ale stačí jen stáhnout pomocí důmyslného mechanismu a po pověšení ramínka ji poslat opět nahoru.

Sklopná šatní tyč je ideálním řešením, pokud chcete využít opravdu každý prostor.

Pro muže kravatovník, pro ženu zrcadlo

A odpovězte si i na otázku, zda je skříň primárně určená pro muže, nebo pro ženu. I na tom totiž záleží! „Pánská“ šatní skříň by totiž měla disponovat klasickými zásuvkami na spodní prádlo, praktickými výsuvnými košíky, policemi na trika, ale v případě, že muž nosí do zaměstnání obleky, kalhotovníkem a nebo i kravatovníkem. Starý mládenec pak ocení velký výsuvný koš na nevyžehlené prádlo.

Přečtěte si v podrobném článku Jakými doplňky vybavit vestavěnou skříň pro ženu a jak pro muže

Jsou to drobnosti, které ale výrazně usnadní hledání ve skříni a udržování pořádku.

Žena ocení jiné vybavení než muž

A skříň pro ženu? Asi nepřekvapí, že by měla v ideálním případě obsahovat výsuvné držáky na boty, několik menších šuplíků na doplňky, jako jsou pásky, korálky, šátky, velké zrcadlo (znáte ženu, která se na sebe nechce před odchodem ven podívat?) a osvětlení. Vždyť velká část skříní stojí v temných předsíních, kde to s denním světlem není ideální. 

Přemýšlíte o moderní vestavěné skříni? Vsaďte na Komandor, výrobce kvalitních vestavěných skříní, nábytku na míru a tvůrce tohoto článku. Vyberte si šatní skříň, která bude kvalitní, praktická a designově povedená. Náš tým odborníků vám poradí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *