Zahrada

Bydlení v zeleni

Skvělé popínavé rostliny

Na balkon jsou velmi vhodné vilec šplhavý, úponatka (Eccremocarpus scaber),povíjnice, hrachor vonný a fazol šarlatový. Rychle rostou, tvorí atraktivní kvety a jsou to jednoletky.
Téměř všechny popínavé rostliny potrebují oporu: ruže se zachytí na drevených špalírech, rostliny s úponky (napr. hrachor vonný) rostou na mrížkách, rostliny ovíjivé (napr. vistárie) vyžadují svislé opory nebo lanka.
Rychlou ochranu pred nežádoucími pohledy zajistí moduly ze vzrostlých popínavých nebo krovitých rostlin a kovové mrížky. Rostliny se zasadí, truhlíky (z prírodního materiálu) se postupne rozloží a kere zakorení v zemine.
Existují také „popínavé“ jahody. Jde o vybrané druhy jahod, které mají bohaté výhony. Jahody je treba vyvazovat k opore, samotné nemají žádný druh úponu, kterými by se mohly k opore samy prichytit.

Konečně jsme se dockali letního hodování na zahrade. Pokud pozvete prátele na grilovací party, dbejte i na príjemné stolování a pohodlné sezení, které mužete vylepšit mekkými polštárky.

Konstrukce je oporou pro bujne rostoucí zimolez kozí list (Lonicera), který tak vytvorí vonavou delicí stenu. Vetšina druhu na zimu opadává, pouze druh Lonicera henryi s neopadavým hustým listovím chrání pred cizími pohledy po celý rok.

Plamének (Clematis) vyžaduje ke svému rustu oporu. Existují odrudy s bílými, ružovými, cervenými, modrými nebo fialovými kvety.

Zdroj: Náš útulný byt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *