Zahrada

Majiteli pohodlí a dětem bezpečí

Výběr materiálu

Majitel rodinného domu na středním Slovensku musel při umístění bazénu do své zahrady řešit hned několik problémů. Chtěl dát místu zajímavý a stylový vzhled bez vysokých nároků na údržbu a také vytvořit prostor pro relaxaci v těsné blízkosti bazénu. Důležitým aspektem realizace byla také bezpečnost dětí.
Materiál Twinson splňuje tyto náročné podmínky především díky neklouzavému povrchu, minimálním nárokům na údržbu a odolnosti vůči plísním a hnilobám, které vznikají ve vlhkém prostředí, jakým okraj bazénu bezesporu je. Materiál je z padesáti procent tvořen borovicovým dřevem a jeho struktura i vzhled jsou velice podobné exotickým dřevům.

Terasa z materiálu Twinson

Majitel vybral kompozitní materiál Twinson v lískově hnědé barvě tak, aby dokonale ladil s okolním prostředím a odstínem fasády rodinného domu. Materiál byl použit pro terasu v těsné blízkosti vstupu do bazénu, která slouží jako relaxační zóna v jeho těsné blízkosti. Zároveň byl po celém obvodu bazénu nainstalován zvýšený stupeň o šířce 44 centimetrů, který vytváří optický lem bazénu.

Bezpečí pro děti a ochrana pro bazén

Důležitým aspektem pro majitele domu byla také bezpečnost vlastních dětí, které kolem bazénu budou pobíhat. Společnost Deceuninck dodala řešení také pro zakrytí bazénu. I zde rozhodovala kvalita materiálu, bezpečnost a praktičnost, kterou lamelový kryt PoolonPoolup od společnosti Deceuninck poskytuje. Kryt byl použit na celé ploše bazénu včetně výřezu sloužícího pro zakrytí schodů do vody. Kryt PoolonPoolup je vyroben z plastu, který vytváří trubkovou konstrukci nepropouštějící vodu. Snadno také plave na hladině a unese váhu 80 kg. Dospělý člověk tedy po něm může bez obav přejít. Zde byla zvolena solární varianta lamel napomáhající k ohřevu vody v bazénu.

Pohodlná a bezpečná varianta

Realizace terasy a lemu bazénu u rodinného domu je skvělým příkladem toho, jak lze kompozitní materiál Twinson využít. Splňuje náročná kritéria kvality a odolnosti vůči vnějším vlivům a to především vzniku plísní a hnilob. Má neklouzavý povrch. Je nabízen v osmi barevných odstínech, každý si tedy vybere dle svého estetického cítění i barevné kompozice okolního prostředí. Materiál je stoprocentně recyklovatelný a borovicové dřevo, které je jeho součástí, má původ v trvale obnovovaných lesích a nikoliv v ohrožených deštných pralesech, jako je tomu u exotických tvrdých dřev.

Více informací naleznete také na www.deceuninck.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *