Zahrada

Nákup nového grilu: Ve znamení pohodlí a zdravého životního stylu

Zdraví na prvním místě

V souvislosti s různými druhy přípravy jídel se dnes skloňuje zdraví. Grilování samo o sobě nepatří do zdravého jídelníčku. Tedy alespoň v případě tučných mas a uzeniny. Nikde ovšem není psáno, že nelze grilovat sýry a zeleninu všeho druhu. Naopak. I pořádné libové steaky, žampiony, cukety, lilky nebo cokoli jiného není problém připravovat tak, aby nedocházelo ke vzniku škodlivých látek. U starých ne příliš kvalitních a propracovaných grilů tomu tak bohužel bylo. V současnosti už nejnovější modely disponují speciálním systémem odkapávání mastnoty a šťávy.

Ceny se různí

Vybírat konkrétní gril budete stoprocentně i podle ceny. Ta se liší především dle určitého typu. Obecně lze říct, že nejdražší jsou plynové. Naopak za nejlevnější jsou považována zařízení na dřevěné uhlí. Nejedná se ovšem o pravidlo. Značkové modely na dřevěné uhlí mohou být dražší než levné plynové grily. Výbornou volbou pro expresní přípravu jsou variace, u nichž slouží jako zdroj žáru elektrická spirála. Zejména elektrické grily Weber jsou proslulé po celém světě.

Nač je třeba se ještě soustředit?

Velmi důležitá je hlavně kvalita konstrukce. Ta se nesmí hýbat a měla by být i výškově přizpůsobena člověku obsluhujícímu gril. Vybírejte i dle celkové velikosti plochy pro přípravu pokrmů a počtu odkládacích polic. Výborná je také přítomnost poklopu, který zajistí absenci rychlého ztrácení teploty u jakýchkoli potravin. Optimálně tento zdánlivý detail řeší třeba grily Napoleon. Prohlédnout si je můžete stejně jako ostatní na grilcentrum.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *