Zahrada

Natíráme lazurovacím krémem

Lazurovací krém je vhodný především pro nátěry dřevěných venkovních dílců jako jsou např. ploty, střešní podhledy, zahradní nábytek, pergoly, přístřešky pro auta apod., které získají brilantní lazurový vzhled.

V unikátním přípravku se spojují všechny přednosti různých typů lazur. Mezi výhody patří velmi snadná aplikace a zpracování nevyžadující odborné znalosti, dokonalá samorozlévací schopnost, neskapavost, a tím zajištění důkladného proniknutí do dřeva. Zatímco mnohé lazury musíme nanášet až ve třech vrstvách, použitím Aidol Holzschutz-Creme můžeme v ideálním případě zajistit kompletní ochranu dřeva jediným nátěrem!

Výrobek má dokonalou konzistenci, a proto při jeho aplikaci nedochází ke znečišťování okolí jako je to běžné u klasických lazur. Stačí zmínit jen ošetřování zahradního nábytku s velmi členitým povrchem. Dokonce i na ohoblované a tvrdé dřevo lze v případě potřeby nanést pouze jeden nátěr a výsledek práce je pak hotov v jednom dni.

Aidol Holzschutz-Creme již obsahuje látky chránící dřevo proti zamodrání, řasám, vlhkosti a působení UV záření. Přípravek se neodlupuje, netrhá a nepotřebuje přebroušení. Nanášíme jej běžným štětcem na lazury.

Vybírat můžeme ze šesti barevných odstínů – světlý dub, borovice, pinie/modřín, ořech, týk a mahagon. Kvůli hydrofobním účinkům je na trhu i bezbarvá varianta, která může sloužit jako ochranná základová barva, a je určena pro stavební dílce, které nejsou vystavené přímým klimatickým vlivům (např. střešní podhledy). Je vhodná jako základový nátěr pro přípravné nasycení podkladu a po nanesení barevného krému vytvoří rovnoměrný lazurový vzhled na povrchu (v případě různě nasákavého dřeva).

Přesvědčte se sami o všech výhodách lazurovacího krému Aidol.

Pracovní postup

Podklad musí být čistý, odmaštěný, bez starých krycích nátěrů nebo silnovrstvých lazur apod. Dřevo by nemělo být příliš vlhké.
K nanášení lazurovacího krému použijeme klasický lazurovací štětec.
Hlavní výhodou lazurovacího krému Aidol Holzschutz-Creme je snadná zpracovatelnost. Nemusíme natírat po letech dřeva, pouze nanášíme dostatečnou vrstvu krému třeba křížem krážem.
Necháme působit asi 30 minut a lazura se rozlije a rovnoměrně vstřebá do dřeva.
Perfektní ochrana dřeva je hotová. Aplikuje se pouze jeden nátěr, jen na plochy silně zatížené UV zářením a klimatickými vlivy se doporučují nátěry dva.

Výrobek je možno zakoupit v balení 0,75 l, 2,5 l a 5 l ve specializovaných prodejnách, jejichž seznam naleznete na www.remmers.cz nebo přímo v sídle společnosti Remmers CZ s.r.o., Kolovratská 1445, Říčany u Prahy. Bližší informace na tel.: 323 603 178 nebo na ahc@remmers.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *