Zahrada

Obrubníky vtisknou zámkové dlažbě punc ojedinělosti

A k těmto účelům slouží právě betonové obrubníky pyšnící se vysokou odolností a dlouhou životností.

U zámkové dlažby je vychvalována především stabilnost, přičemž touto vlastností vynikají i samotné obrubníky z vibrolisovaného betonu. Samozřejmostí jsou i atraktivní tvarová provedení, která vtisknou ploše, například chodníku, punc ojedinělosti. Existují obrubníky silniční, chodníkové, zahradní i bezbariérové. Záleží na tom, jakou plochu mají obrubníky lemovat.

Vlastnosti zahradních obrubníků

K výrobě obrubníků se používají vysoce kvalitní materiály, které zajišťují hned několik důležitých vlastností. A mezi zmiňované vlastnosti patří pevnost v tlaku i v tahu, barevná stálost, odolnost vůči nepřízni počasí, elegantní design a minimální nasákavost.

Už jsme zmínili, že obrubníky si zachovávají svou barvu, ale ještě jsme nepodotkli, že jsou k dostání v několika barevných variantách. Jakousi klasikou je přírodní šedivé zabarvení, ale nechybí ani odstíny pro náročnější, například černá, hnědá, karamelová, olivová a podobně.

Vybrat si můžete také z různých rozměrů, a tak vždy najdete takovou proporci obrubníku, která dokonale zapadne do vašeho řešení.

Zlaté české ručičky

Ne nadarmo se říká, že tuzemští řemeslníci mají zlaté české ručičky. Stejné pořekadlo platí také u výrobců stavebního a betonového materiálu. V této specifické oblasti patří mezi špičku ryze česká společnost PRESBETON, v jíž kompetenci je výroba betonových produktů. Ať už sháníte obrubník k chodníčku na zahradě, různé druhy dlažeb ke zpevnění plochy, schodišťové prvky či fasádní systém, tento specialista na vás čeká s širokým produktovým portfoliem a přijatelnou cenovou politikou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *