Zahrada

Terasa je ozdobou rodinného domu a místo pro vaše sny

Milujete ty kouzelné chvíle, kdy můžete být jen sami, nikým nerušeni si číst napínavou knihu a k tomu popíjet mladé svěží víno? Líbí se vám jen pouhá představa toho, jak se líně převalujete v houpací síti a tvář nastavujete posledním paprskům slunce v pozdních hodinách ospalého babího léta? Přitahují vás ty magické momenty, při kterých vy a váš partner sedíte na terase v blízkosti vaší vilky, oba hluboce zabořeni do pohodlných lenošek a držíte se za ruce? Nocí se náhle zatřpytí zásnubní prsten s briliantem. Jakoby drahokam na okamžik a možná na nekonečnou věčnost zachytil pomíjivý odlesk vysoko nad vámi prolétajících Perseid…

Snění je krásné a dává lidem šanci zbavit se aspoň dočasně tíhy každodenních starostí.

Moderní terasa jakožto praktický doplněk vašeho rodinného domu nemusí být pouhým snem. Je to něco dostupného, něco, co si dnes může dopřát každý z nás. Terasa, kam se vejdou všechny  vaše sny – to není žádný luxus či nadstandard, který si nemůžete dovolit. Že si ji sami neumíte zhotovit? Že byste si ji dokázali sami postavit, ale rádi byste nejprve potřebovali zkonzultovat, jaký materiál bude ten nejvhodnější? Že víte, jaký materiál zvolit, ale netušíte, která firma vám jej spolehlivě dodá? Nejste si jisti, zda..? Ale no tak, dost už nářků! Je konec váhání a laciných výmluv! VETAS vám odpoví na veškeré dotazy týkající se stavby terasy.

Dřevoplastové desky – materiál, na který se můžete spolehnout

Na konstrukce terasových podlah jsou nejčastěji používána modřínová terasová prkna neboli WPC desky. WPC je zkratka vzniklá z anglického wood-plastic composite označuje materiál vyráběný většinou ze dvou třetin z kvalitní dřevité moučky v kombinaci s polymery. Materiál, jenž má za cíl eliminovat nežádoucí vlastnosti a nedostatky dřeva (podléhání hnilobě a plísni, změna barevnosti, sesychání a kroucení, snadné štípání a vznik třísek, nízká odolnost vůči povětrnostním podmínkám i UV záření). Materiál, který vás potěší nejen dotekem, ale i svým vzhledem podobným dřevěnému povrchu. A jaké jsou další výhody WPC terasy?

Díky složce tvořené plasty (např. PP, PVC, PE, HDPE) vykazují WPC desky vysokou odolnost a pevnost, trvalou pružnost a nízkou nasákavost. Z toho vyplyvá další jejich přednost: jsou prakticky bezúdržbové. Navíc tak odpadá nutnost pravidelně provádět ochranné nátěry. To vše dokazuje, že pro zhotovení venkovní zahradní terasy jsou jako stvořené.

Stavba terasy pro vás bude hračkou, neboť s WPC deskami se velmi dobře manipuluje. Vyrábějí se v přesných technických profilech a jsou rozměrově stabilní. A abychom udělali radost i lidem, kterým na srdci leží jejich ekologická stopa, dodejme, že se jedná o recyklovatelný materiál.

Až budete s terasou hotovi, můžete se pustit třeba do stavby plotu nebo zábradlí, do modernizace zahradního mobiliáře. Nebo zkuste potěšit své blízké novým obložením stěn a budov. Všude tam se totiž WPC materiál dokonale osvědčil. Zeptejte se odborníků z firmy VETAS. Potvrdí vám to. Kde je najdete? Třeba na www.vetas.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *