Zahrada

Venkovní hry na zahradu pro děti i dospělé

Stolní fotbálek

Stolní fotbálek je populární zábavou pro lidi každého věku. Hra fotbálku uvolňuje stres, posiluje soudržnost a týmového ducha celé rodiny. Hraje se ve dvou týmech od jednoho až po jedenáct hráčů v každém týmu – dle velikosti stolu. Stůl je opatřen několika průchodnými tyčemi, na kterých jsou umístěni panáčci ve dvou barvách týmů. Cílem hry je dát soupeři co nejvíce gólů. Pro umístění na zahradu nebo terasu domu určitě vybírejte venkovní stolní fotbal, který je odolný vůči vlhkosti a dalším venkovním vlivům. V nabídce naleznete klasické stoly, co znáte z hospody, ale také designově velice zajímavé kousky.

Stolní tenis

Stolní tenis, známý také jako ping pong nebo pinčes, je perfektním způsobem, jak se udržet v kondici, ale také skvělý druh zábavy pro různé oslavy nebo letní grilovačky. Klasicky dle pravidel se hraje jeden na jednoho, případně čtyřhra. Pro rodinnou zábavu je skvělou variantou hry tzv. obíhačka, při které hráč po odehrání běží kolem stolu na druhou stranu, kde opět odbíjí. V případě, že hráč zkazí balon, vypadává a pokračuje se bez něj. Počet hráčů pro tento druh zábavy je neomezený.

 

Tradiční ruské kuželky

Ruské kuželky jsou venkovní hrou, která má u nás dlouholetou tradici a řadí se mezi ty nejpopulárnější. Nejčastěji na ruské kuželky narazíte na různých sportovištích, v parcích nebo rekreačních objektech. Jejich malá prostorová náročnost z nich dělá skvělý herní prvek i do vaší zahrady. Vybavení se skládá z devíti závěsných kuželek. jedné závěsné koule, konstrukce na zavěšení a hrací plochy. Smyslem hry je srazit co nejvíce kuželek ve třech hodech. Hra je fyzicky nenáročná, zahrát si tedy mohou malé děti i senioři.

Badminton

Na první pohled by se mohlo zdát, že badminton je velice náročný na prostor, avšak nemusí tomu tak být. Na hru vám bude stačit rovný travnatý plácek na zahradě nebo v parku. V nabídce obchodů se sportovními potřebami naleznete celé badmintonové sety, obsahující rakety, míčky a síť s konstrukcí.

Basketbal

Máte raději akčnější zábavu a volný prostor na dvoře nebo u garáže? Pak si pořiďte basketbalový koš. Hrát se dá i jeden na jednoho, v početnějších týmech a nebo jen trénovat přesný hod.

KUBB

Posledních pár let lze v parku narazit na skupinky lidí, házejících po trávníku dřevěné kolíky. Jedná se o velmi starou venkovní hru, původně údajně vikingskou, která je velmi známá ve skandinávských zemích. Hra se hraje ve dvou družstvech, skládajících se z jednoho až šesti hráčů. Hra je nenáročná, tudíž si ji mohou zahrát všechny věkové kategorie. Vystačíte si s prostorem 8×5 m a herní soupravou KUBB Original. Princip hry spočívá v házení dřevěných kolíků na soupeřovy “kubby” ve snaze je shodit a získat výhodnou pozici do dalších herních kol.

 

Mezi další oblíbené malé zahradní hry patří také petanque, kroket, frisbee, velké mikádo, cornhole nebo házení kroužků na cíl.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *