Tipy a rady

10 nápadů pro útulné bydlení + bonus v podobě DIY

Moc peněz to nestojí a vypadá to efektivně! Navíc si můžete být jisti, že máte doma originální kousek a nikdo na světě nemá to úplně stejné, jelikož do toho dáte svůj osobitý styl. Určitě to tedy u návštěv sklidí úspěch.

Vytvořte si nástěnku s Vašimi fotky

nástěnka

Na výrobu budete potřebovat:

  • Dřevěný rámeček
  • Barvu
  • Hřebíky či špendlíky
  • Provázky či drátky
  • Malé kolíčky
  • Vytisknuté fotky či pěkné obrázky (třeba s citáty, které Vás budou motivovat)
  • Tužku, papír a nůžky s lepidlem na nápis

Nejprve si sežeňte větší dřevěný rámeček. Ten si můžete i sami vyrobit ze čtyř kusů dřeva, které stlučete k sobě. Poté si jej můžete, ale samozřejmě nemusíte, natřít na barvu, která Vám bude ladit s pokojem. Já dávám přednost bílému nátěru, který se hodí prakticky k čemukoliv. Nyní nechte zaschnout.

Dále použijte hřebíky či špendlíky a odměřte si, aby po stranách byly rovnoměrně od sebe. Natlučte si je do stran rámečku pod sebe a na druhé straně to zopakujte ve stejných liniích. Buďte přesní a pečlivý, aby fotky nebyly nakřivo.

Teď si uvažte na hřebík na levé straně jednu stranu provázku a na pravé straně druhý konec provázku. Použít můžete také drátek a vše bude pevnější a stabilnější. Nyní Vám vzniklo několik řad, které vypadají jak zmenšenina šňůry na prádlo. Roztomilé nemyslíte?

V papírnictví snadno seženete malé kolíčky, které si navíc můžete doma vylepšit nátěrem barvy, jakou preferujete. Já si je opět natřela kolíčky na bílo a pomocí třpytivého laku na nehty jsem je lehce potřpytila, abych je trochu ozvláštnila a hodily se mi do konceptu mého pokoje. Vše nechte opět zaschnout.

Na internetu si najděte pěkné obrázky dle Vašeho vkusu (s citáty, s domácími mazlíčky nebo oblíbenými celebritami) nebo zvolte Vaše rodinné fotografie, na které byste se rádi neustále dívali. Kolíčkem je připevníte na šňůrky a olalá máte krásnou výstavku Vašich fotografií!

Rámeček můžete někde opřít, dát na poličku nebo ho pověsit – to je na Vaší fantazii a také kde se Vám nejvíce bude hodit. Vršek rámečku můžete obohatit ještě o nápis RODINA či LÁSKA a je to!

Takový DIY bude jistě krásným dárkem pro Vaše blízké či kamarády. Je to děláno od srdce, je to osobní a to je jistě potěší nejvíce. Bude-li mít DIY dárek úspěch, vězte, že můžete ve tvoření vesele pokračovat. Na internetu jsou k dostání sady DIY, díky kterým budou moci tvořit úplně všichni.

10 inspirací pro váš útulný domov

1. Útulná a prostorná kuchyně

Kuchyně by měla být pro každého místem pohody a klidu. Měli byste s láskou připrapravovat každý den jídlo pro vaši rodinu a v tom vám může pomoci prostorná kuchyně, která má dostatek pracovní plochy pro přípravu chutných jídel.

inspirace kuchyně

2. Pastelové barvy pro ložnici

Pastelové barvy jsou velmi krásné. Nejenom, že pokoj vypadá opticky větší a prostornější, ale působí na první pohled také velmi čistě a elegantně.

inspirace ložnice

3. Elegantní obývací pokoj

Použijte neutrální barvy při zařizování vašeho obývacího pokoje. Dají se pak dobře kombinovat i s dalšími barvami podle nálady nebo třeba podle ročního období.

inspirace obývací pokoj

4. Otevřená jídelna

Do otevřené jídelny se hodí přírodní stůl ze dřeva, na kterém je vidět, jako by byl přímo součístí venkovní terasy. Aby vzhled zůstal moderní jsou zde použity moderní plastové židle.

inspirace jídelna

5. Pastelová pohovka

Pohovka nemusí být pouze bílá, šedá nebo černá. Barevné sedací soupravy ladící s vašim pokojem jsou velmi moderní.

inspirace pohovka

6. Pracovna s dostatkem prostoru

Pro pracovnu v bytě je vhodné, pokud si nad pracovní stůl umístíte police, kde můžete uložit všechny potřebné složky, psací potřeby a další nezbytnosti, které by vám na pracovní desce stolu pouze překáželi.

inspirace pracovna

7. I pro miminka můžete volit moderní a elegantní styl

Pokojík pro miminko nabízí mnohé varianty, jak jej můžete zařídit. Moderní a luxusní vzhled působí velmi krásně.

inspirace pokojík pro miminko

8. Otevřené polici v kuchyni

Do kuchyně se hodí otevřené police. Máte tak přehled o tom, kde co máte uložené. Prostor se tak i opticky hodně zvětší a působí moderním venkovským stylem.

inspirace kuchyně

9. Elegantní obývací pokoj

Tmavé barvy pro obývací pokoj jsou velmi elegantní. Pokoj tak působí velmi luxusně a moderně. Doplňky pak volte ve zlaté barvě, která se do tohoto stylu perfektně hodí.

moderní obývací pokoj inspirace

10. Jak využít prázdný prostor pod oknem

Nevyužitý prostor pod oknem můžete použít třeba pro útulnou lavici, ze které můžete pozorovat západ slunce nebo krásné podzimní odpoledne hrající barvami.

inspirace pro okna

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *