Tipy a rady

Hezký obývák za málo peněz můžete mít i vy

K tomu, abychom změnili svůj obývací pokoj, stačí udělat málo. Vymalujte, přemítne nábytek, nebo si kupte jeden nový kousek a zbytek k němu pouze dolaďte. Není to nic složitého a nezabere vám to ani tolik času.

Hezký obývák za málo peněz můžete mít i vy

Obývací sestava trochu jinak

Máte v obýváku obývací sestavu, která leží po celé délce i výšce stěny? Tento typ obývacích stěn, které uskladní opravdu hodně nepořádku, je oblíbený od dob našich babiček. V současnosti se však klaníme spíše k minimalističtějšímu uspořádání a místo velkých a masivních stěn je lepší si pořídit novou stěnu skládající se z několika málo skříněk a polic, nebo můžete odstranit některé části staré stěny a případně ji i zrenovovat – ať už novou barvou nebo tapetou.

Co se starou sedačkou

Máte doma sedací sestavu, která už dávno vyšla z módy, ale stále je funkční, nepoškozená a nechce se vám kupovat nová? V tom případě se zde pusťte do menší úpravy, která tkví v nových potazích. Na výběr máte buď nové čalounění, nebo levnější variantu, kterou je koupě přehozů, které starou sedačku skryjí. Pokud však vaše pohovka vypadá jako by se měla rozpadnout, popřemýšlejte o koupi nové.

Hezký obývák za málo peněz můžete mít i vy

Nová výmalba dokáže zázraky

Podlaha i výmalba mají velkou roli v tom, jak celá místnost vypadá. Proto se postarejte o to, aby na stěnách nebyly žádné čmouhy či nedokonalosti a znovu vymalujte. Starý koberec vyměňte za nový, případně si konečně pořiďte vysněnou podlahu.

Zkuste alespoň něco nového

Nemusíte hned kupovat novou sedačku, stůl, stěnu i podlahy. I koupě jednoho výraznějšího kousku, a ne nutně drahého, může změnit celkovou atmosféru interiéru. Pořiďte si například hezký konferenční stůl, nebo se zaměřte na dekorace.

Zdroj: pexels.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *