Tipy a rady

Jak na hezkou a moderní ložnici

Ložnice musí být funkční

Krásná ložnice plná roztomilých dekorací může vypadat hezky, po praktické stránce vám však bude polovina věcí zavazet. U zařizování ložnice myslete na to, aby byla kromě hezkého vzhledu i praktická. Myslete na dostatek úložných prostor, kvalitní matraci, ale i správně volené povlečení. Multifunkční nábytek také nic nezkazí.

Jak na hezkou a moderní ložnici

Méně je někdy více

Zkuste se vyhnout přehnaným dekoracím a zbytečně složitému nábytku. Hezky bude vypadat i nábytek s jednoduchými liniemi, naopak masivní kusy či starožitná postel opticky zaberou více místa a pokoj udělají starším. To, že budete mít jednoduchý nábytek, neznamená, že bude neosobní.

Dbejte na výběr barev

O oživení ložnice se dokonale postará dobře vybraná barva a její textura. Do středu umístěte lustr, křeslo nebo jiný kus nábytku, který barvu doplní. Dominantním kusem nábytku by měla být hlavně postel, která může být i výraznější. Do ložnice se hodí spíše pastelové barvy, velmi oblíbená je i šedá.

Jak na hezkou a moderní ložnici

Správné osvětlení je důležité

Nejideálnější je v ložnici dostatek přirozeného denního světla. Logicky se do ní dostane více světla ve chvíli, kdy máte velké okno. Více světla však dosáhnete i použitím světlé výmalby či zrcadlem proti oknu, kde se světlo odrazí. Do ložnice je vhodnější žluté světlo, ideálně pak centrální osvětlení, ale i lokální – lampa u postele.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *