Tipy a rady

Městské zahradničení

Správná příprava: Základ pro skvělou úrodu

městské zahradničení

Pokud jste se rozhodli pro městské zahradničení, je třeba si nakoupit vhodné nádoby pro pěstování, kvalitní substrát a další přísady. Nezbytnou součástí je také zahradnické nářadí, se kterým vám práce půjde od ruky a kvalitní hnojivo, pokud jej substrát neobsahuje.

 

Pokud přemýšlíte jaké zvolit nádoby pro výsadbu, pak pro vás máme pár tipů.

 

Bylinky a zeleninu můžete zasadit do plastových nebo proutěných květináčů, které jsou lehké a můžete je umístit na parapet případně zavěsit na zídku nebo umístit na zábradlí.

 

Ovocné dřeviny zase zasaďte do terakotových a keramických truhlíků. Stejně tak i okrasné dřeviny.

 

Co se týče substrátu vybírejte takový, který je vhodný pro dané rostlinky. Určitě také nezapomeňte koupit dostatek drenážní vrstvy na dno nádob.

Jaké stanoviště zvolit pro čerstvou zeleninu a bylinky

městské zahradničení

Pokud chcete pěstovat na svých terasách a balkonech čerstvou zeleninu a bylinky pak volte rajčata, papriky, ředkvičky, kedlubny, saláty či mrkve, které milují slunné místa. Jestli chcete pěstovat také bylinky máte nejvyšší čas si na výsev do truhlíků. Bylinky pěstované doma vyžadují častější zálivku. Pozor však, abyste to s vodou nepřehnali.

Kvalitní sazenice pro bohatou úrodu

městské zahradničení

Pokud jste zapomněli včas na výsev bylinek či zeleniny máte ještě možnost si vysadit předpěstované sazenice. Pozor však na správný výběr kvalitních sazenic, které jsou v dobré kondici a nejsou suché. Rozhodně nenakupujte sazenice v jakémkoliv obchodě. Ideální je prodejna, kde vám s výběrem pomohou a doporučí vám další nezbytnosti jako vodné hnojivo či truhlíky. Pokud potřebujete kvalitní sazenice pak navštivte zahradnictví nebo hobby market.

 

Zdroj fotografií: cuded.com, pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *