Bydlení čtenářů

Počítačový koutek: 7 tipů, aby se vám u něj co nejlépe pracovalo

https://favi.cz/inspirace/album/3427-pracovny/20987

 

1. Kam s ním?

 

Do obýváku, do kuchyně nebo dokonce do ložnice? Jestli nemáte vlastní pokoj pro počítačový stůl, budete se muset spokojit s alternativním řešením. Pracovní stůl je dobré umístit pod okno či do kouta obývacího pokoje, případně v kuchyni. Odborníci nedoporučují narušovat klidovou zónu ložnice nějakými pracovními záležitostmi, ale finální rozhodnutí je samozřejmě na vás. 

 

https://favi.cz/inspirace/album/2062-rodinny-dum-klenovice/17328

 

2. Vyberte správný počítačový stůl

 

Rohový počítačový stůl nebo radši klasický? Mrkněte na Favi, kde si můžete vybrat psací stůl podle vlastních kritérií. Chcete praktický, nebo radši designovou záležitost? Jaký materiál budete preferovat? To vše si díky vyhledávači Favi snadno vyfiltrujete a rychle najdete to správné řešení. Nezapomeňte sladit stůl s ostatním nábytkem.

 

3. Dostatek světla

 

Pro práci je ideální přirozené denní světlo, ale ne vždy se podaří. Navíc i k práci večer si budete potřebovat rozsvítit. Stolní lampa nesmí chybět. Vybírejte ji nejen podle vzhledu, ale také podle toho, jestli se dá její světlo nasměrovat.

 

https://favi.cz/inspirace/album/1810-pure-white/15675

 

4. Udržujte pořádek

 

Šuplíky, přihrádky, poličky. Co všechno ke své práci potřebujete? Jestliže vám stačí opravdu jen počítač, žádný úložný prostor řešit nemusíte. Ale pokud ano, předem si promyslete, kam bude vhodné ukládat šanony, kancelářské pomůcky a veškeré dokumenty. Na stole byste měli mít čisto.

 

5. Praktické doplňky

 

Co všechno se vám může na stole hodit a pomůže zorganizovat čas? Výborné jsou různé nástěnky, nebo chytré tabule. Na ně si můžete psát svoje úkoly, abyste nezapomněli. Pro někoho je nezbytností přehledný kalendář, jiný musí mít hodiny stále na očích.

 

Jak bude vypadat váš pracovní stůl?

 

https://favi.cz/inspirace/album/2790-studenstky-pokoj-praha-6-dejvice/19322

 

6. Kvalitní židle

 

Nepodceňte ani výběr židle na sezení. Když u svého stolu budete trávit několik hodin denně, zajímejte se o ergonomické vlastnosti židle a o kvalitu materiálu. Jinak hrozí problémy s páteří a s tím související bolesti zad.

 

7. Osobní prvek

 

Na stůl nebo na stěnu před něj si dejte nějakou osobnější věc, která s prací úplně nesouvisí. Třeba obraz, fotku svých blízkých, zajímavou sošku, co jste si přivezli z cest. Takováto věc vám pracovní místo hodně zpříjemní. 

https://favi.cz/inspirace/album/834-byt-pro-kamarada-sberatele/8910

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *