Dětské pokoje

Aby děti dobře spaly

Dětské spaní má svá specifika. Potřebují pro svůj zdravý růst a správný vývoj především kvalitní matraci. Není tím myšleno luxusní, ale spíše pevnější typ, ideálně se střední tvrdostí. Kvalitní matrace pro dospělé jsou většinou zónové – to znamená, že v oblasti ramen a pánve mají změkčení a naopak pevnější jsou v oblasti bederní páteře.

V případě dětské matrace není výrazné zónovaní nutností, často postrádá smysl, protože děti rostou, často se na lůžku „stěhují“ do různých poloh a někdy mívají neklidný spánek. Právě pro růst a správný vývoj páteře je zásadní její kvalitní a pevná podpěra. Tu může zabezpečit jen matrace z kvalitního materiálu. Ideální jsou proto pro spáče mladší věkové kategorie ty, které jsou vyrobeny z kvalitních PUR pěn. Vyhovují dětem jak z hlediska pružnosti lehací podložky, tak i z hygienických důvodů.

K zajištění stability matrace je pak vhodné ji položit buď na pevný dřevěný rošt nebo lamelový rošt. Neméně důležitý je pro kvalitní spánek i potah matrace – měl by být snímatelný s možností praní minimálně na 60 °C. Pokud jste pro „dobrou noc“ udělali všechno a dítě stejně dobře nespí, pak je důvod asi jinde…

FOTO DREAMSTIME, JMP

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *