Osvětlení

Rozsvícený byt

Centrální lustr

Bývá dominantou zejména v obývacím pokoji. Velikost lustru vždy volíme úměrnou velikosti místnosti. Tvar lustru by měl korespondovat se stylem nábytku a doplňků, které jsme v interiéru použili. Při tom je důležité sledovat také převládající materiály a barvy v pokoji a tomu přizpůsobit materiál (včetně jeho barvy), z něhož je vyroben lustr.

Nástěnná svítidla

V obytném prostoru mají velmi široké uplatnění. Vhodně doplňují stropní centrální svítidla. Dokáží sama o sobě utvořit tlumené i silnější světlo. V menším počtu jsou vhodná například na osvícení pokoje v průběhu romantického večera či sledování televize. Vypadají však neméně dobře, pokud jich nainstalujete v jedné místnosti více. Díky jednotnému designu se opticky vzájemně propojí a znásobí tak výsledný dojem a estetický účinek.

Stojanová lampa

Pokud vám ani jedna z předchozích variant zcela nevyhovuje, mohla by se vám zamlouvat stojanová lampa. Ta hezky doplňuje interiér a umí svítit dostatečně silně sama o sobě, zároveň však nezabírá místo na stěnách. Je možné si vybrat i model s lampičkou na čtení. Nevýhodou je pouze skutečnost, že pro toto svítidlo potřebujeme mít v bytě vhodný prostor.
Náš tip: pokud zvolíte model s červeným či oranžovým stínidlem, vytvoří vám krásně barevné a teplé světlo. Podobně můžete čarovat podle potřeby i s jinými barvami. Světla a další dopňky do domácnosti či zahradu pořídíte v hobbymarketech jako je Baumax, Obi, Hornbach, Bauhaus

Foto: Preciosa (3), Bauhaus, Orion Praha

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *