Osvětlení

Venkovní svítidla a jejich výběr

Venkovní osvětlení na zahradu

Místa okolo našich domů využíváme vrámci různé intenzity a intervalů a dle toho by také výběr konečného svítidla nebo celého souboru osvětlení měl vypadat. Jinak může vypadat osvětlení zahrady, kterou využívame vrámci celého dne pro relaxaci, ale i práci a jinak pro pergolu určenou především k občasné zahradní party s přáteli a přes den využíváme jako chladné místo při ostrém slunečním svitu.

Nakonec velké množství svítidel slouží výhradně jako designový doplněk k vylepšení celkového vzhledu okolí našeho domu než jako především funkční prvek osvětlení dané části při snížených světelných podmínkách.

Účel použití venkovních svítidel

Venkovní osvětlení má zpravidla tři funkce použití:

Orientační svítidla – je typ osvětlení, které využíváme především na cestičky, chodníky a vjezdy, případně na fasádu k osvětlení čísla popisného.

Užitkové osvětlení – resp. Funkční osvětlení, tedy
svítidla určená všude tam, kde probíhá jakákoliv pracovní činnost.

Dekorační – využijeme v případě záměru vytvoření zajímavé a efektrní atmosféry cíleného místa, jako jsou jezírka, různé umělecké objekty v zahradách, tmavá zákoutí zahrad apod.

Zahradu plně využíváme z velké části ne více než polovinu celého roku a tak ji celkem oprávněně považujeme jako velmi specifické, nevšední a krásné místo, které zajímavě rozšiřuje místo našeho prostoru ve kterém žijeme. Proto díky venkovním svítidlům se můžeme z tohoto místa radovat a kochat se jím i v nočních hodinách, kdy pomocí nasvícení jednotlivých částí jej můžeme vnímat úplně jinak než je tomu ve dne.

Zahradní a venkovní svítidla od Massive

Jeden z největších výrobců osvětlení a propagátorů nových technologií i ve svítidlech, firma Philips pod značkou Massive uvádí na trh stále nové a nové venkovní a zahradní osvětlení a nabízí nezpočet jejich druhů, které by na Vaší zahrádě neměly chybět.

K výběru v kompletní nabídce Massive jsou:

• nástěnné a sloupové lucerny

• svítidla vestavná

• volně stojící typy osvětlení

• nástěnná svítidla

• osvětlení do bazénů a podvodních prostor

• speciální řady svítidel (Ecomoods a LEDINO viz.níže)

Zároveň nelze vynechat i dva nové koncepty od Firmy Philips, které vyjma venkovního použití jsou napříč osvětlením i pro interiérové aplikace s názvem Ecomoods kde se firma soustředila na zásadní změnu v pohledu na energetickou náročnost svítidel a která vyjma své plné funkčnosti co do poskytování světla zároveň nezatěžuje naši peněženku, z důvodu použití výhradně úsporných světelných zdrojů na které jsou tato svítidla konstruována a zároveň moderní řadu Ledino – což je řada venkovních svítidel, kde zdrojem jsou používány výhradně LED diody.

Veškeré druhy osvětlení nejen venkovního, ale i rozsáhlou nabídku interiérových svítidel naleznete vrámci nabídky internetového obchodu www.svitidla-svetla-osvetleni.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *