Stavba

Střešní krytina, to je „základ domu“

Střecha je pomyslnou třešničkou na vašem domě, ovšem zcela zásadní. Proto je při výběru střešní krytiny vzít v úvahu několik aspektů.

 

1. Materiál

Pálené tašky představují tradiční řešení. Jsou typické dlouhou životností a barevnou stálostí.

Pozornost se však stále více obrací k betonovým střešním krytinám, které se vyznačují barevnou i tvarovou stálostí, mimořádnou mechanickou odolností. Zanedbatelná není ani jejich dlouhá životnost. Další materiály, jako je plast a kov, jsou spíše alternativním řešením vhodným tam, kde nosnost krovů nedovolí použít těžší pálené nebo betonové tašky.

 

2. Vzhled

Neméně důležitý je také design střešní krytiny, přičemž v současnosti platí heslo „v jednoduchosti je krása“. Střešní krytiny jsou tak charakteristické absencí zbytečných ozdob. A barva by samozřejmě měla respektovat místní zvyklosti.

střešní krytina

 

3. Životnost

Střecha není něco, co můžete každých pár let vyměnit, nebo opravit za pár korun. Proto je vhodné dát při výběru střešní krytiny přednost spolehlivým a zavedeným výrobcům, kteří si za svými produkty stojí a jsou ochotni poskytnout vám opravdu dlouhou záruku. Jedině tak máte jistotu, že vaše nová střecha bude opravdu záležitostí na celý život. Například společnost Terran poskytuje záruku 50 let na betonové střešní krytiny.

 

4. Cena

S dlouhou životností úzce souvisí i pořizovací cena, jež by rozhodně neměla být rozhodujícím faktorem při výběru vhodné střešní krytiny. Investice do nejmodernějších technologií a použití kvalitních materiálů se vždy odrazí v konečné ceně. Vybírejte tedy na základě zkušeností dané firmy a jejích referencí.

 

5. Ekologie

Při výběru střechy se čím dál více dostává do popředí i ekologický aspekt. Ekologická zátěž střešní krytiny se určuje zejména na základě spotřeby energií a emisí oxidu uhličitého při výrobě. Zde se jako nejekologičtější jeví dřevěné šindele, následují betonové střešní krytiny a až za nimi pálené tašky.


Nechcete při výběru střechy ponechat nic náhodě? Pak se obraťte na odborníky ze společnosti Terran. Kontaktovat je můžete prostřednictvím internetových stránek www.terran.cz, kde najdete nejen nabídku kvalitních betonových střešních krytin, ale i všech dalších komponentů, bez kterých se při konstrukci střechy neobejdete.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *