Tipy a rady

Druhá míza pro vysloužilý nábytek

Proměňte interiér do vintage stylu

renovace nábytku

A oč se jedná? Jedná se o styl velmi podobný známému retru. Jde o to vzít starý, ovšem zachovalý a dobře vypadající nábytek a zasadit ho do stylu inspirovaného starší dobou. Stejně jako se některé módní kousky našich předchozích generací vrací, stejně tak se vrací i kusy nábytku.

Velmi pěkně může vypadat starý noční stolek od babičky ozdobený různými ornamenty ve vaší ložnici. Přece jen z těchto věcí s příběhem vyzařuje určité kouzlo. A právě z tohoto důvodu starý nábytek nezatracujte a naopak se jej snažte dostat do co nejlepšího stavu.

V rámci úspor je to ideální řešení

Dalším velkým důvodem, proč dát starému nábytku nový směr, jsou finanční důvody. Nač kupovat vše nové, když vám nábytek leží zdarma u nohou? Ano, i malé úpravy budou něco stát, ovšem ne tolik. Tento způsob zajisté ocení mladé páry, které se sestěhovávají ze svého dětského pokojíčku. Navíc mnohdy jsou starší kusy nábytku kvalitnější než ty nové. Stává se, že jsou nekvalitně provedeny a nevydrží skoro nic.

Vezměte do rukou štětec s barvou

renovace nábytku

Prvním nejtypičtějším druhem renovací je nátěr a lazury. Nejprve je třeba odstranit starý nátěr. Dočistěte smirkem, oprašte a naneste první vrstvy nové barvy. Takto můžete natřít skříně, židle, stoly nebo třeba postel. Někdy právě barva udělá s nábytkem divy! Vyberte si tu dle vašeho gusta. Bílá je nestárnou klasikou, černá vypadá elegantně, žlutá je šmrncovní a další barvičky jistě ocení děti v pokojíčku.

Na nábytek s tapetou

Další možností je tapeta. Tento způsob je snad ještě lehčí než výše zmíněný. Na výběr máte z mnoha různých barev a vzorů, že si na své přijde jistě každý. Tapetou zakryjete veškeré známky opotřebování nábytku a jiné nedokonalosti. Bude zkrátka vypadat jako nový! Povrch nejprve umyjte, pečlivě osušte a odmastěte. Poté je připraven na lepení tapety.

Použijte speciální nálepky

renovace nábytku

Dnes již na trhu seženete nálepky, které se dají nalepit na skříně a oživit je tímto způsobem. Kromě toho, že to vypadá velmi originálně a na výběr máte z mnoha druhů, které snadno zasadíte do vašeho interiéru dle vašeho vkusu a stylu bydlení, tak je to zároveň praktické. Pokud skříň trápí nějaká šmouha, odřenina či cokoliv jiného, přelepíte to nálepkou a rázem nic není vidět.

Nalepte na skříň zrcadlo

Další možností je použít na skříň zrcadlo. To se vždycky hodí. Je to praktické a nikdo nepozná, že se pod zrcadlem nachází šmouhy a další nedokonalosti.

Zdroj fotografií: unsplash.com, pixabay.com, urbanoutfitters.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *