Tipy a rady

Jak se zbavit roztočů v peřinách a matracích

Dbejte na prevenci

jak se zbavit roztočů

Čas od času byste měli vyprat své ložní prádlo (v horké vodě) v pracím prášku s desinfekcí. Časté převlékání postelí by mělo být samozřejmostí. Ráno hned postele nestelte, ale nechte je chvíli vyvětrat. Zakoupit si v obchodě můžete také povlečení, které by nemělo propouštět roztoče! Skutečně! I takové vychytávky již existují. Vysávejte vysavačem s účinným filtračním systémem! V lepším případě nepořizujte v rámci boji proti alergiím koberce.

Strčte roztoče do pračky

jak se zbavit roztočů

Kromě matrací a peřin roztoči milují také polštáře, koberce a plyšáky. Milují místa, kde je tma, teplo, vlhko a kde mají dostatek potravy – živí se odumřelými buňkami z kůže, nehtů a vlasů. Jednou z metod, jak se zbavit roztočů je oprat je na velmi vysoké teplotě. To zaručeně nepřežijí! Ovšem ne vždy nám to předmět a materiál dovolí.

Nemějte doma příliš vlhko

jak se zbavit roztočů

Jak jsme již zmiňovali, roztoči milují vlhké prostředí. Proto to vy s vlhkostí nepřehánějte. Dostatečně a pravidelně větrejte, při vaření zapínejte digestoř a nesušte prádlo v bytě – to jsou ty nejčastější problémy nadměrné vlhkosti v domácnostech. Optimální vlhkost domácnosti je pod 50%, to už totiž roztoči nezvládají a umírají.

Vyžeňte roztoče pomocí zimy

jak se zbavit roztočů

Obzvlášť teď v zimě toho můžete využít. Otevřete okna a roztoče vyžeňte. Zima zabrání jejich rozmnožování. Pokud máte tu možnost, vyneste peřiny a matrace provětrat ven. Plyšáky vašich dětí můžete strčit na chvíli do mrazáku.

Zbavte se roztočů vedrem

jak se zbavit roztočů

Stejně tak jako roztoči nemají rádi zimu, nesnášení také teplo. Vystavte svou postel slunečnímu záření.

Přiveďte si odborníka

Pokud boj s roztoči nezvládáte sami, najměte si odbornou firmu, která vám s tímto problémem pomůže. Případně se na trhu nachází již spousta přípravků proti roztočům (různé spreje…).

Zdroj fotografií: https://pixabay.com/

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *