Tipy a rady

Úklid podle feng shui: Od podlahy až po půdu

Pryč se všemi zbytečnostmi

Mnoho lidí má tendenci stále něco shromažďovat, schovávat věci na horší časy a přemísťovat z místa na místo, jen aby se to nemuselo vyhodit. Někdy je těžké rozloučit se s mnoha věcmi. Připomínají nám minulost, jsou pro nás nějak citově vázané, ale i tak je třeba udělat velký pořádek jednou pro vždy.

Rozlučte se s věcmi, které leží na dně skříně nebo na půdě. Pouze se na ně práší, ale stejně je nikdy nevyužijete. Vyhoďte vše rozbité nebo nefunkční, protože to i tak nikdy neopravíte. Vše co jste už rok nepoužívali dejte pryč!

úklid

Pokud je něco z toho zachovalé, můžete to zkusit prodat přes nějaký internetový bazar nebo darovat na charitu.

Pryč se špatnými vzpomínkami

Stejné je to i u sentimentálních předmětů. Spíte už léta v povlečení, které jste si vybírala s bývalým partnerem? Máte hromadu jeho dárečků, kterými vás obdaroval, ale toužíte po tom, na něj zapomenout? Proč proboha máte stále věci, které vám ho připomínají? A co dárečky od kolegů z práce, kteří vás neustále pomlouvají?

Takových drobností máme doma spoustu. Pouze zabírají místo a usedá na ně prach. Pryč s nimi, dokud je čas.

Je třeba se od špatných vzpomínek vymanit a vpustit do svého života nový příval energie.

Uklízejte správně

Jakmile máte dům vyklizený od zbytečností, přichází na řadu úklid nově získaného prostoru. Začněte od vrchu a postupujte pěkně dolů. Nejenom celkově v domě, ale také v každé místnosti. Nejprve sundejte závěsy a záclony, setřete prach na horních policích a postupujte dolů až k podlaze.

 

úklid

Koupelnu si nechávejte jako poslední, protože tam budete nosit špinavé prádlo, měnit si vodu a vyměňovat čistící prostředky. Nakonec pustíte pračku a můžete umýt i poslední místnost v domě.

Nezapomeňte dům pěkně provonět vonnými svíčkami nebo čerstvými květinami, které vám udělají radost. Nezapomínejte také na vzdušnost a čistotu vašeho bytu. Není třeba hned ukazovat vše, co vlastníte. Minimalismus je velice moderní a proto platí, že v jednoduchosti je krása. Na to při úklidu myslete!

Co takhle změna?

Nebojíte se změny? Zkuste to při generálním úklidu. Je to nejlepší čas, kdy můžete zkusit něco přestěhovat, pozměnit, případně zcela předělat. S těžkým nábytkem si vezměte na pomoc svého partnera, drobnější nábytek přesunete i vlastní pomocí.

Taková změna přinese do vašeho života nával nové energie. Probudíte tak i vaši kreativitu, kterou pak můžete využít i v práci nebo při přípravě chutné večeře pro rodinu.

Nezapomeňte na okna

Podstatným bodem generálního úklidu jsou také čistá okna i dveře. Právě jimi podle feng shui proudí do bytu nová energie. Myslete na ně i při úklidu. Dobře je umyjte a na okna pověste nové voňavé záclony nebo závěsy. A hlavně je slaďte se zbytkem interiéru. Jen tak bude nově uklizený byt vypadat elegantně, vkusně a opravdu jako nový.

 

Zdroj fotografií: pexels.com, gratisography.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *