Tipy a rady

Vůně domova, aneb provoňte si byt

Je tolik vůní a každá na nás působí jinak. Třeba na naši psychiku nejvíce působí vůně jako je magnólie, jasmín, růže nebo bazalka. Jsou to vůně, které nás dokáží uklidnit nebo naopak povzbudit.

Jaké existují druhy vůní

Každý byt voní jinak a záleží na majiteli, jakým vůním dává přednost. Jsou tu třeba dřevité vůně, které v interiéru vydrží velmi dlouho, a proto se používají třeba v kancelářích nebo zasedacích místnostech, kde potřebujeme vůni dlouho udržet.

svíčka

Pak jsou tu citrusové vůně. S nimi nikdy nešlápnete vedle, jsou příjemné, a proto byste se neměly těchto exotických kombinací bát.

Pudrové vůně ucítíte, až po jejich rozložení. Jakmile se však v bytě rozloží, ucítíte je opravdu hodně dlouho.

Sladké vůně probouzejí chuť k jídlo, hodí se do jídelen, restaurací nebo kuchyní. Typickou vůní je třeba vanilka.

svice-levandule

Květinové i ovocné vůně patří k jistotě a jsou opravdu velmi rozšířené. Lidé si je oblíbili díky svým jemným tónům i dlouhotrvající vůni.

Čím můžeme byt provonět

V poslední době jsou velmi oblíbené difuzéry, které byt příjemně provoní a navíc jsou vhodné pro alergiky, jelikož pracují na bázi fyziky, nikoliv chemie.

Hojně rozšířené jsou také svíčky, které vnesou teplo domova i příjemnou harmonii klidu a mírů. Vonné svíčky si můžete také vyrobit doma, není to moc náročné a navíc si můžete namíchat svou oblíbenou vůni.

postup-vyroby-svicky

Stačí si ve výtvarných potřebách pořídit parafín či vosk, který doma podle návodu připravíte. Přimícháte k němu pár kapek oblíbené vůně a nalejete do nádoby, kde necháte ztuhnout.

Pak jsou tu různé spreje a parfémy, které také velmi dobře provoní váš domov. Už jste si vybrali, která vůně bude charakterizovat ten váš? Napište nám o tom do komentářů. Budeme se těšit na Vaše odpovědi.  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *