Bydlení čtenářů

Blíž k obloze

Správná volba stínicích prvků u střešních oken je nesmírně důležitá. Nejde totiž jen o pohodu prostředí nebo estetickou záležitost, ale zejmena v době rostoucích cen energií také o nezanedbatelnou úsporu. Například předokenní rolety Velux dokážou v zimě snížit tepelnou ztrátu až o 15 %, zatímco v létě zachytí až 95 % tepla ze slunečních paprsků, a účinně tak zabraňují nadměrnému přehřívání. Dvojité plisované rolety spojují eleganci s tepelně izolačními výhodami: speciální hliníková fólie v zimě brání tepelným ztrátám.


K regulaci světla v podstřešních místnostech je možné využít i vertikálních žaluzií. (Foto: Jaloucity)

 
Jako optimální řešení do blankytně modré ložnice pod střechou se ukázala velká šatní skříň s posuvnými dveřmi umístěná hned vedle dvojlůžka. Prostor před ní je dobře osvětlen dvěma okny. (Foto: Rauch Möbel)

 
V této koupelně byl prostor ve snížené části nápaditě využit k umístění velké vany s odkládacím parapetem (tím se vana posunula hlouběji do místnosti a lépe se z ní vystupuje). Nechybí zde ani sprchový kout a WC. Koupelnu protepluje laminátová podlaha v dekoru dřeva. (Foto: Teba)
 

  

Zatemňujíci rolety si můžete vybírat ze 40 barev a tří druhů provedení, v nabídce jsou dokonce i skutečné designové kousky. Ceny se pohybují od 2150 Kč. (Velux)

Do vlhkých prostor jsou vhodná bezúdržbová okna s dřevěným jádrem. (Foto: Velux)


Do podkroví se těžko vejde obývací „stěna“. Chytré řešení nabízejí ustupující otevřené police. Jednotlivá „patra“ jsou barevně odlišena.


Plisovaná roleta značky Velux umožňuje citlivou regulaci světla. Horní i spodní ovládací lištu lze nastavit v jakékoli pozici (dokonce i uprostřed okna). V nabídce naleznete více než 30 motivů. (Velux)

 

V hlavní obytné místnosti je využit každý centimetr. Kuchyň odděluje od jídelny nízký pult, za stůl se vešla ještě vestavěná skříň s posuvnými dveřmi. (Woodface)

 

Zdroj: Náš útulný byt
 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *