Dekorace

7 důkazů, že mramor není jenom pro boháče

 

Na trhu se nachází mnoho možností, jak napodobit pravý mramor. Jsou to cenově dostupné varianty, které však vypadají efektně. A proč lidé vzor mramoru tolik milují? Je to světlý vzor, tudíž rozzáří každou místnost. Je snadno kombinovatelný, jelikož není nijak vyzývavý a barevně přeplácaný. Jedná se o minimalistickou záležitost a zároveň to není nuda. Je to takové ozvláštnění klasické bílé, šedé či krémové barvy.

Mramorová tapeta

Tapety se opět vrací na scénu. Jsou trendy a lidé je milují. Dokáží oživit zdi pokoje a navíc jsou praktické, jelikož vydrží krásné roky a roky. Tapeta s motivem mramoru vypadá zkrátka úchvatně. Snadno ji dokombinujete do interiéru a rozzáří nudné zdi.

Mramorový psací stůl

Samozřejmě tu opět není řeč o pravém mramoru. Existují nálepky větších rozměrů se vzorem mramoru, který si můžete nalepit kamkoliv, například na pracovní desku stolu a dodat ji tak šmrnc. Další možností je pořízení si papíru či tapety s tímto motivem, přilepíte jej na stůl a položíte na něj sklo. Vypadá to vskutku stylově!

mramor interiér

Mramorová kuchyňská linka

Mramorové kuchyňské linky jsou tu již celou věčnost a stále jsou velmi oblíbené. Navíc jsou také praktické, protože na nich není vidět kdejaká šmouha či škrábanec.

Další uplatnění mramoru v kuchyni

Kuchyňská linka není jedinou možnou variantou. Božsky vypadá také porcelán z mramoru. No jo, cibulák už se tolik nenosí, jeho místo obsadil mramor. Vystavte si je na poličku a stane se z toho vkusná dekorace.

mramor interiér

Mramorové doplňky do koupelny

Velmi populární jsou také doplňky v koupelně s motivem mramoru. Jednat se může například o nádobky na kartáčky, zásobník na mýdlo či držák na ručník. Slaďte svou koupelnu vkusně!

Lože v mramorovém stylu

Mramor můžeme nalézt skutečně všude, a to sice i na povlečení do ložnice. Hodilo by se vám bílé povlečení, ovšem bojíte se jeho nepraktičnosti, že se brzy zašpiní, zapere a jde na něm vidět každá šmouha? Báječnou alternativou je vzor mramoru.

mramor interiér

Doplňky do interiéru

A co takhle obraz s mramorovým motivem? Je to jednoduché a přesto krásné. Na trhu objevíme také mramorové rámečky, svíčky či jakékoliv jiné tzv. lapače prachu. Možnosti jsou neomezené.

Zdroj fotografií: pixabay.com, decoratio.co, trendenser.se

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *