Kuchyně

Co děláme špatně při zařizování kuchyně?

Zapomínáme plánovat

Někdo na vybavování interiéru zve designéra, další do toho jde svépomocí. Pokud jste se rozhodli, že rekonstrukci kuchyně zařídíte vy sami, nezapomínejte plánovat. Před tím, než si koupíte kuchyňskou linku, která se vám bude líbit, ověřte si, zda se vám domů vůbec vleze. Dejte si pozor i na výběr materiálů.

Co děláme špatně při zařizování kuchyně?

Vycházíme ze starých zvyklostí

Ať už zařizujeme jakýkoliv prostor, musíme jej umět využít na maximum. Mnohdy máme hodně věcí a málo prostorů, o to lépe je třeba umět s nimi pracovat. Víte například to, jak využít rohy u kuchyňských skříněk? Dříve bylo velmi oblíbené umístění dřezů či varných desek do rohů kuchyně. Tímto způsobem se však spoje špiní mnohem více, než když bychom desku umístili na kuchyňský ostrůvek. O další místo nás připravuje špatně navržená kuchyně, kdy se skříňky v rohu navzájem překrývají a minimálně jedna z nich je nepoužitelná. Rohové skříňky jsou stále řešeny otočným karuselem, který však také nevyužívá místo naplno. Mnohem vhodnější jsou dvě kolmo umístěné skříňky, kdy jedna bude končit na konci sestavy a další k ní kolmo umístěná bude bez dvířek.

Neumíme vybrat správnou výšku

Každý z nás je jiný, tedy i výška pracovní desky v kuchyni by měla být u každého z nás individuální. Výška běžné pracovní desky se pohybuje okolo 86 centimetrů. Tato výška vám bude vyhovovat, pokud máte méně než 180 centimetrů. Pokud máte víc, výška se může pohybovat mezi 91 až 94 centimetry. Naopak nízké ženy ocení pracovní desku ve výšce 82 až 86 centimetry.

Co děláme špatně při zařizování kuchyně?

Kupujeme nekvalitní a nesedící baterii                                            

Mnoho z nás při výběru hledí hlavně na to, aby byla dřezová baterie hezká nebo levná. Pak se ale často stává, že koupíme baterii, která je naprosto nevyhovující. Buď je z materiálu, který vydrží sotva pár měsíců, nebo nám nevyhovuje po velikostní stránce. A pak se může stát, že k plýtkému dřezu koupíme baterii s vysokým kohoutkem a místo nádobí umyjeme sami sebe. Při výběru baterie si vždy promyslete, co opravdu potřebujete. Dobrou volbou je i baterie s výsuvnou sprškou. Ta je praktická ve chvíli, kdy potřebujete vodu použít dál od dřezu.

Vestavěným spotřebičům se vyhýbáme

Ačkoliv vestavěné spotřebiče vypadají jednoznačně lépe než ty na první pohled viditelné, stále se najdou ti, kteří se jim vyhýbají. Máme strach z toho, že by se skříň, v níž by byla trouba, přehřívala. Nebo že by nebyla dostatečně daleko od lednice, která by se dříve poškodila. Pokud jde o jediný důvod, který vám v koupi vestavěných spotřebičů brání, uklidníme vás. Mezi spotřebiči a korpusy skříní jsou dostatečně velké mezery. I samotné spotřebiče jsou řádně izolované.

Zdroj: pexels.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *