Tipy a rady

Znáte všechny typy kratomu a důvody, proč jej lidé po celém světě vyhledávají?

Možná už jste si také všimli, že je na internetu k dostání kratom. Jemný prášek z kratomu může mít několik barev a jeho účinků využívají dospělí lidé po celém světě. Kde se bere a proč má různé barvy? Čím si získává přízeň mladých, osob ve středním věku i seniorů?

Exotický strom s vzácnými listy

Kratom je prášek, který se získává z listů rostliny Mitragyna Speciosa a pochází z oblasti jihovýchodní Asie. K tropickému stromu se váže dlouholetá historie a patří do čeledi mořenovité, tak, jako např. známý kávovník.

Listy stromu jsou bohaté na alkaloidy. Hlavními indolovými alkaloidy jsou mitragynin a 7 – hydroxymitragynin. Podle barvy žilnatiny listů kratomu se liší složení obsažených alkaloidů. Díky tomu se také můžete setkávat se čtyřmi typy kratomu. Jedná se o červený „Red“ krartom, bílý „White“ kratom, žlutý nebo zelený kratom.

Účinky kratomu

Lidé kratom zpravidla užívají pro jeho povzbudivé účinky, pro dobití energie, také pro uvolnění se, protože s kratomem dojde ke zbavení se přehnané stydlivosti, takže lidé snáze komunikují, seznamují se, jsou hovorní. Ve vyšší míře má kratom sedativní účinky, v zemích, kde je pěstován, jej lidé užívají i proti bolesti.

Má bohužel i negativní vlastnosti, může způsobit bolesti hlavy, závrať, zažívací potíže, hubnutí, nespavost, špatnou náladu až deprese… Většině zájemcům ale „sedne“, a mohou jej bez potíží užívat.

Jak kratom užívat?

Nejčastěji se prášek jednoduše rozmíchá ve studené vodě, džusu, ovocné šťávě naředěné s vodou nebo v jakémkoli nesyceném nápoji, který máte rádi. Stejně tak je možné připravit z něj čaj. Občas jej lidé přimíchávají i do snídaně.

Namísto kávy si ráno dáte šálek kratomu a budete vědět, že ten den budete soustředění, pozorní, bude se vám snáze komunikovat. Ideální např. pro vysokoškoláky, které čeká ten den zkouška. Nic se ale nemá přehánět. Množství kratomu má odpovídat množství, jako když si vaříte kávu. Tedy 1- 2 lžičky na šálek vody. Jednou za den párkrát v týdnu nebo ve dvou týdnech.

Více informací najdete na webových stránkách www.kratomuj.cz.