Finance

Jak na úspory energií? Mějte přehled o spotřebě!

Měřič spotřeby elektrické energie

Nechcete čekat na překvapení v podobě ročního vyúčtování, ale chcete mít dopředu přehled o tom, kolik zaplatíte za energie? Zkuste vlastní měření spotřeby elektřiny. Stačí připojit adaptér do zásuvky, který se postará o kontrolu množství spotřebované energie jednoho či více spotřebičů. Tím si u nových elektronických zařízení ověříte hodnoty psané na štítcích, případně zjistíte, zda se vyplatí používání starého přístroje, nebo raději investujete do nového modelu s výrazně nižší spotřebou. Instalace měřiče elektrické energie se vyplatí hlavně u věcí, které jsou v provozu neustále, jako jsou lednice, mrazák či bojler pro ohřev teplé vody.

Naučte se šetřit s elektřinou

V ročním vyúčtování se promítnou i drobné nedostatky. Úspora tepla a elektřiny často spočívá v malých krocích, které se vzájemně sčítají, až společně vytváří značný rozdíl. Patří sem vytápění na vhodnou teplotu, správné a efektivní větrání, pořízení úsporných žárovek a svícení pouze tam, kde to aktuálně potřebujete. Cennou pomocí jsou i nejrůznější prodlužovací zásuvky s vypínačem. Nezapomeňte také odpojovat nabíječky pro mobilní telefony a vypínejte aktuálně nepotřebnou elektroniku.

Správné informace jsou základ

Pro ještě větší úspory elektřiny a tepla navštivte informační portál E.ON Rádce, kde se dozvíte další zajímavé tipy. Kromě klasických rad nechybí ani články o dotacích a aktuálních dotačních programech, jejichž použití promění mnohá úsporná opatření v ještě lepší řešení pro snížení pravidelných výdajů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *