Tipy a rady

Vybírejte zásuvky a vypínače podle stylu interiéru

Aby váš domov hrál v jedné notě od stropu až po podlahu, myslí výrobci elektroinstalačních doplňků na to, že ne vždy je vhodné použít klasické bílé plastové zásuvky a vypínače. V nabídce společnosti Tympol Plus objevíte kousky, které vhodně doplní rozmanité styly interiérů a stanou se jejich plnohodnotnou funkční součástí.

Pojďme se zorientovat v tom, jaké zásuvky se budou hodit pro jednotlivé designové styly vašich domácností a se kterými vypínači naděláte parádu.

POZOR!

Instalaci zásuvek a vypínačů doporučujeme svěřit odborníkům. Neodborné zapojení může vypínače, zásuvky i celou elektroinstalaci poškodit, v horším případě může ohrozit i Vaše zdraví. V případě instalace by se Vám mohly hodit naše Schémata zapojení vypínačů a zásuvek.

Tajemství vypínačů a jejich zapojení

Laikovi se může zdát zapojení vypínačů nepochopitelné, ale zase tak složité to není. Vypínač je složen ze strojku umístěného v instalační krabičce pod omítkou, z klapky a rámečku, který kryje prostor mezi klapkou a omítkou.

Minimalismus – důležité jsou jednoduché linie

Styl, kde se nehraje na okázalost a zdobnost, ale naopak na jednoduchost a praktičnost. Tak by se dal charakterizovat minimalismus. Pro tento styl jsou typické materiály jako je beton, sklo nebo kov. Všechny křivky jsou střídmé a nic nenaznačuje přílišnou extravaganci.

 

Vypínače a zásuvky PRÉMIUM MODERN přesně zapadnou do čistých linií a nebudou rušit ucelený vzhled. Tmavé dřevo rámečku v kombinaci s pískovými klapkami a středy budou důstojnou součástí interiéru.

Elegantní interiér – vše musí být sehrané

Tam kde vládne elegance není prostor na chaos. Veškerý nábytek a doplňky jsou vybírány tak, aby tvořily dokonalý celek. Důležitou roli hraje sladění barev a vhodné zvolení i těch nejmenších drobností.

 

Pro elegantní interiér se nehodí výrazné prvky, které by na sebe poutaly nepřiměřenou pozornost, proto se v těchto interiérech uplatní jednoduché, čistě bílé nebo lehce béžové vypínače a zásuvky z řady OPÁL. Jejich zaoblené linie podpoří vyznění nálady a atmosféry.

Skandinávský styl, který si na nic nehraje

U skandinávského neboli severského stylu očekáváme cestu k přírodním materiálům, jednoduchému a praktickému designu, ve kterém se uplatňují především dřevěné prvky. Místnosti působí světle, otevřeně a příjemně.

 

Aby byl zachován přírodní ráz interiéru, měly by se i na stěnách objevit doplňky v podobném vyznění. Vypínače a zásuvky MAGIC v provedení dřevo jsou navrženy tak, aby doplnily přírodní interiéry. Rámečky s dekorem dřeva v několika barevných odstínech jsou doplněny lesklým chromovým přechodovým rámečkem a klapkami s vhodně zvoleným metalickým odstínem.

Hravý domov pro děti i dospělé

Ten, kdo má rád barvy, extravaganci a bohatý život plný pozitivních emocí si jistě vyzdobí domov veselými barvami a netradičním nábytkem. Ani u doplňků se v tomto případě není nutné držet při zemi a prostor pro fantazii je neomezený.

V hravém interiéru se skvěle osvědčí vypínače a zásuvky MAGIC v provedení sklo. Tyto veselé doplňky jsou tvořeny rámečky z barevného skla, chromovými přechodovými rámečky a černými nebo bílými klapkami a výplněmi. Sklo lze vybrat v několika výrazných barvách a dotvořit tak barevné vyznění místností. Rámečky mohou barevně splynout s okolím nebo naopak tvořit výrazný kontrast.

Vintage styl plný atmosféry

Vintage patří k velmi oblíbeným stylům a prolíná se se stylem Provance, který se zabydlel v řadě našich domácností. Odraz venkova plného tradičních materiálů a květinových vzorů přímo dýchá příjemnou atmosférou a chutí nechat se unášet do romantických snů.

Pro vintage interiéry se nehodí moderna ani extravagance, a proto je třeba sáhnout úplně jinam. Retro vypínače a zásuvky udělají skvělou službu. Nejen, že jsou krásné, ale dotvoří detaily tohoto stylu bydlení. Ať už zvolíte klasické bílé provedení nebo sáhnete po metalických odstínech, chybu neuděláte.

Originální glamour

Z glamour stylu čiší důraz na luxus. Ze všech koutů je cítit přepych a třpytivé materiály jsou nedílnou součástí interiéru. Ten, kdo si oblíbil tento styl si potrpí na dokonalost a vytříbený vkus. V glamour stylu není prostor pro obyčejnost.

 

Aby byly splněny vysoké nároky do nejmenšího detailu, měly by zásuvky a vypínače na první pohled ukazovat, že zde se máte cítit jako páni. Vypínače a zásuvky MAGIC v provedení metalíza jsou tím pravým. Stříbrné, zlaté, měděné, pískové a grafitové odstíny se rozhodně v glamour stylu neztratí.

Nechte se inspirovat našimi tipy a dolaďte si interiér tak, jak jste si vysnili. S dobře vybranými vypínači a zásuvkami si můžete být jisti, že jste věnovali pozornost každému detailu.

Další rady a tipy ohledně zásuvek a vypínačů naleznete například na wikipedii zde.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *