Zahrada

Využijte pěkné počasí a zkrášlete si svůj zahradní altán

Zahradní altány jsou oblíbenými zahradními stavbami, které se stále častěji stávají součástí mnoha zahrad či pozemků. Není se ani čemu divit, přinášejí s sebou mnoho způsobů využití. Nabízejí prostor k odpočinku, společné chvíle s rodinou či přáteli, příjemné posezení, ochranu před silným sluncem či deštěm, ale pomohou vám i při vašich zahradních pracích. Abyste si mohli naplno vychutnávat chvíle v zahradě či vašem zahradním altánku vám dopomůže i atmosféra, kterou si vytvoříte. Čím příjemnější, tím se vám bude lépe odpočívat či užívat si společné chvíle s blízkými. Jak si tedy můžete zkrášlit svůj zahradní altán?

Využijte květiny, rostliny a bylinky

Oživit svůj dřevěný altán můžete právě s využitím různých pestrobarevných květin, ale i jiných rostlin či bylinek. Zvolit můžete různé způsoby, ať už to budou závěsné květináče, velké květináče před altánkem, nebo využijete předměty, které již nepotřebujete, jako například staré konvice na zalévání, plechovky či pneumatiky. Tak si můžete vytvořit vlastnoručně vyrobené květináče, které budou navíc originální. Zkuste také spojit příjemné s užitečným a vytvořte si vlastní bylinkovou zahradu přímo ve vašem zahradním altánku. Nejenže oživí váš dřevěný altánek, ale navíc budete mít po ruce čerstvé bylinky kdykoliv se rozhodnete uspořádat zahradní grilovačku či posezení. Hitem v poslední době je i vertikální zahrada, která může být zajímavým osvěžením pro váš altán. Ušetříte prostor, který můžete využít k posezení a zároveň si vytvoříte zajímavou dekoraci (nejen) pro váš dřevěný altán.

Opravte nedostatky a využijte dekorace

Během léta se můžete pustit i do oprav a zkrášlování vašeho zahradního altánku. Můžete přebrousit jeho dřevo, odstranit případné nedostatky a potěšit váš dřevěný altánek novým nátěrem, či dokonce mu lze změnit vzhled novou barvou. Váš altán můžete ozvláštnit i krmítky pro ptáčky. Tak nejen spojíte příjemné s užitečným, ale přilákáte na vaši zahradu nových obyvatel, kteří vás budou svým zpěvem doprovázet během chvil odpočinku.

Dokonalými dekoracemi pro dřevěný altánek jsou i různé světelné instalace. Nemusí jít však o nic komplikované. Pro vytvoření dokonalé atmosféry vám postačí i obyčejné světelné řetězy. Využít můžete různé barvy, nebo světelné řetězy v jedné barvě, v obou případech si vytvoříte příjemnou a romantickou atmosféru, kterou oceníte především během letních večerů, například při sklence vína v altánku. Kromě toho, využít můžete i svíčky a svícny. Vytvořit si můžete i vlastní, například ze zavařovacích sklenic. S troškou kreativity si tak vytvoříte místo s dokonalou atmosférou, ze kterého se vám ani nebude chtít odejít.

K létě bezpodmínečně patří večerní posezení, grilování či odpočinek v zahradě. Abyste si mohli svůj volný čas na zahradě vychutnat naplno, zkrášlete si svůj dřevěný altán a vytvořte si tak dokonalou atmosféru, kterou si budete moci užívat ať samotě nebo ve společnosti vašich blízkých.

 

Zdroj obrázku: Alina G / Shutterstock.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *