Bydlení čtenářů

4 tipy na zimní zdobení balkónu

1) Světýlka nesmí chybět

I když nemáte vlastní dům a bydlíte v bytě, nemusíte se omezovat v dekoracích a zdobení. Pokud máte byt s balkónem, máte vyhráno. Samozřejmě se dají ozdobit i okna, ale ozdobený balkón zaujme mnohem víc. Vyberte si vánoční světýlka, která mohou být na baterky nebo přímo do zásuvky. Počítejte s tím, že pokud pořídíte světýlka na baterky, v zimě a mrazu se vám budou velmi rychle vybíjet a vy tak budete zdobit sídliště jen několik málo dní. Raději sáhněte po led osvětlení do zásuvky. Zvolte oblíbenou barvu nebo si pořiďte světýlka s možností přepínání barev.

2) Ozdobte balkónovou markýzu

Pokud máte balkónovou markýzu, kterou používáte téměř po celý rok, nebojte se umístit světýlka právě na ni. Skvěle se na ní bude vyjímat i vánoční řetěz nebo jiné ozdoby, které se dají jednoduše omotat. Máte-li například střešní byt s terasou, umístěte dekorace kolem zábradlí. Pokud máte zastíněnou terasu, která je součástí střešního bytu, ozdobte i toto místo. Na terasu i na balkón navíc umístíte i malý stromeček se světýlky.

3) Dekorace na zábradlí

Zábradlí je také ideálním místem, kam umístit světelný řetěz a vánoční dekorace. Dejte si pozor, abyste ozdoby dobře připevnili. Počítejte i se změnami počasí a možným velmi chladným počasím. Nepoužívejte jako venkovní dekorace věci, které by se mohly poškodit a mohly by se například rozbít a prasknout. Vyhněte se skleněným baňkám, sáhněte raději po dřevěných nebo odolných plastových ozdobách.

4) Zimní posezení

Na balkóně nechte i zimní posezení, pokud máte balkón zasklený nebo alespoň zastřešený, případně máte screenové rolety. Řadíte-li se mezi kuřáky, oceníte, když budete moct v zimě vyjít jen na balkón a nemusíte scházet až před dům. Stejně tak se můžete tepleji obléct, vzít si teplou deku a polštář na sezení a užít si sledování zimních radovánek před domem s horkou čokoládou v ruce. Využívejte balkón po celý rok.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *