Bydlení čtenářů

Barvy a barvičky: Víte, kde pořídit ty správné?

Samozřejmě je jasné, že je rozdíl v tom, zda sháníte fasádní barvy či malířské na malování pokojů. Ty fasádní musí odolávat veškerým venkovním vlivům. Pokud si potrpíte na moderní technologie, možná vás zaujme, že dnes už se vyrábí i exteriérové barvy se samočisticím efektem. Pojďme se však přesunout k těm malířským.

Jaký typ interiérových barev zvolit?

 

Úplně nejoblíbenějším typem jsou tzv. disperzní barvy. Výborně totiž kryjí, dlouho vydrží, jsou otěruvzdorné a ředitelné vodou, takže se s nimi dobře pracuje. A snad největší výhodou je omyvatelnost houbičkou či hadříkem. Jsou tedy ideální do dětského pokoje nebo kuchyně, kde snadno dojde k zašpinění.
Mezi další hojně používané interiérové barvy patří ty akrylátové, které užijete u zatěžovaných ploch, nebo silikátové. Silikátové varianty vydrží i zemní vlhkost. Hitem poslední doby jsou barvy vinylové. Jsou sice dražší, nicméně stačí jich nanést tenkou vrstvu, takže se celková cena v podstatě vyrovnává. Některé vytvoří protiplísňovou ochranu a schopnost krytí také není vůbec špatná. Poslední volbou jsou latexové barvy opět používané v kuchyni či dětském pokoji, jelikož je lze umýt.

Kam se pro barvu vydat?

 

V ČR působí nejrůznější výrobci a prodejci barev. Mezi známé dodavatele patří Barvy a laky Hostivař, Caparol, PPG Deco Czech, Het, Stachema, Detecha a další. Z prodejců lze jmenovat Dům barev, Dulux prodejny, Svět barev, Barevný ráj, Hornbach, řetězce jako Baumax, Bauhaus nebo Obi. Pokud se žádný z nich nenachází ve Vašem okolí nebo chcete dostat barvířské výrobky a další sortiment pohodlně až domů, navštivte naše webové stránky www.nejlevnejsi-barvy-laky.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *