Dekorace

Vykouzlete si doma exotické kraje

Minimalismus je vítán

Mnohdy lidé překombinují svůj interiér tím, že se snaží narvat do místností co nejvíce prvků, které jim připomínají onen styl. Styl Východu je však ryze minimalistický. Potrpí si na jednoduché kráse a čistých liniích. Vzdušné místnosti, elegance a inspirace v přírodě je vítána. Lidé mnohdy vlastní věci, které nepotřebují. Vystačí si s málem. Uskromněte se.

exotický styl interiér

Materiály typické pro tento styl

Nezapomeňte domů přinést i nějakou tu zeleň a doplnit ji dřevěnými doplňky. Dalšími užívanými materiály je hlína, papír a především bambus, který můžete užít v případě rohožky. Naopak na sklo a kov zapomeňte, ten se hodí spíše do moderního interiéru.

Barvy typické pro tento styl

Exotické kraje si zakládají na kontrastech. Zvolte tmavé dřevo nábytku a k tomu naopak bílé stěny a koberce či podlahu v krémové barvě. Do toho zakomponujte již zmíněnou zeleň, která opět svou barvou interiér „rozbije“. Barvy jsou typické velmi teplé a zemité. Studené odstíny nejsou dobrou volbou, nehodí se stylem a jsou opakem útulnosti a tepla domova. Ideálními barvami je tedy oranžová, červená, hnědá, béžová…

exotický styl interiér

Textilie jako z dávného východu

Nezapomeňte domácnost doladit těmi správnými textilními doplňky. Řeč je o hedvábných závěsech/záclonách, bambusových či stéblových rohožích, zdobených polštářích, hedvábném povlečení a kusových kobercích s ornamenty a třásněmi po okrajích.

Nábytek jako z Východu

Pokud si představíte například Japonsko, jistě se vám vybaví představa, jak několik Japonců sedí na zemi na červeném polštáři pod zadkem a pijí čaj u velmi nízkého stolu. A právě tímto směrem se ubírejte! Japonci jsou nižšího vzrůstu, proto i nábytek je prakticky nízký. Dokonce i postele bývají umístěné přímo na zemi, nikoliv na nožkách.

exotický styl interiér

Dolaďte interiér těmi správnými doplňky

Ačkoliv se nic nemá přehánět, tak nějaké doplňky jsou přece jen žádoucí. Dotvoří tu správnou atmosféru dálného Východu. Mohou to být všelijak zdobené vázy s umělými nebo živými kytkami, různé mísy a misky z čínského porcelánu, svíčky, svícny či lampiony.

Zdroj fotografií: loombrand.com, flemarie.fr, blog.froy.com, italianbark.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *