Dětské pokoje

Pokojíček pro miminko, aneb 8 krásných inspirací

U malých dětí jde především o to, aby pokojíček byl bezpečný. Miminko se v něm musí cítit pohodlně, nesmí ho nic ohrožovat. Měl by být také funkční, vše co potřebujete při přebalování nebo oblékání, by mělo být na dosah ruky.

1. Pokojíček budoucího cestovatele

Pokojík pro miminko nemusí být nutně plný pastelových barev. Výrazné vzory a dekorace pokojík krásně oživí. Nebojte se tedy sáhnout po výrazném vzorovém koberci a odvážných doplňcích.

 

pokojík promiminko

2. Kombinujte barvy

Tmavé barvy v kombinaci výrazných barev jako je žlutá, červená nebo oranžová vypadají velmi krásně i v pokojíku pro miminko.

 

pokojík pro miminko

3. Milujeme Afriku

Zvířátka do dětských pokojíků patří a tak i novorozenci můžete vytvořit krásný pokojík inspirovaný oblíbeným zvířátkem.

 

pokojík pro miminko

4. Pokojík pro miminko plný světla

Miminka se bojí tmy a ukrytých strašidel a tak je třeba, aby do pokojíku i v noci mohl vniknout paprsek měsíčního svitu, který odkryje všechny stíny a miminko se tak může spokojeně spinkat. Prosvětlený pokojík má navíc výhodu, že nemusíte používat tolik lampiček a osvětlení, jelikož je v pokoji dostatek denního světla.

 

pokojík pro miminko

5. Pokojík v minimalistickém stylu

Nemyslete si, že pokojík dětí musí být nutně plný hraček a dekorací. Minimalistický styl má něco do sebe. Je tu málo věcí, které budete muset později uklízet. Děti mají stejně jen pár oblíbených hraček, se kterými si hrají a k tomu nepotřebují pokojík plný od stropu po zem. Miminku navíc postačí medvídek na spaní a pár kousátek.

 

pokojík pro miminko

6. Pokojík pro miminko plný barev

Někdo prostě miluje barvičky a jsou to hlavně děti. Použijte do pokojíku pro miminko krásnou barevnou tapetu, kterou doplníte o barevné doplňky a textilie. Výsledek bude famózní.

 

pokojík pro miminko

7. Pohodlí pro rodiče

Myslete také na své pohodlí, abyste při kojení nemusela chodit do vedlejší místnosti nebo stát. Také výrazná květinová tapeta pokojík ozvláštní a vdechne mu eleganci a luxus.

 

pokojík pro miminko

8. Nebojte se tmavých barev

Na stěnách v pokojíku miminka nemusíte mít nutně samé světlé barvy. Tmavé jsou elegantní a neutrální. Pokud doplníte pokojík o světlý nábytek a doplňky bude to působit jemně i pro miminko.

 

pokojík pro miminko

 

Zdroj fotografií: https://cz.pinterest.com/

 
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *