Finance

Půjčky nebývají jisté

Chtít půjčku je naprosto běžné, ovšem získat ji ani zdaleka tak obvyklé není. Je tomu tak proto, že se lidé ocitají ve složité finanční situaci nejednou a půjčku tedy potřebují, jenže jsou na tom současně v podobných chvílích nejednou natolik finančně nedobře, že nedokážou finanční instituce přesvědčit o své schopnosti takto poskytnuté peníze splatit.

Ten, kdo má dejme tomu nízký či nejistý příjem a k tomu nádavkem například záznamy v registrech dlužníků, exekuce na krku a podobně, se bankám obvykle nelíbí, na toho se tu hledí podezřívavě, a nakonec se mu obvykle ani nevyhoví s tím, že tento není bonitní, že by nemusel dokázat splácet se ctí.

 

Ovšem skutečnost, že nejednomu z našinců odmítnou poskytnout v bance půjčku, ještě neznamená, že je tento nevyhnutelně ztracen. Naděje umírá poslední, a pokud se takto neuspokojený žadatel obrátí někam jinam, má pořád ještě šanci uspět.

Třeba taková hypotéka bez registru skýtá naději na získání dodatečných peněz i těm, kteří na tom nejsou třeba vůbec dobře. Tady se klidně přimhouří oko nad zájemcovými nízkými příjmy a registry dlužníků se záznamy, tady nemusí vadit ani nějaká jiná potenciální komplikace. Hlavní je zde totiž to, aby se dlužník zaručil za vrácení peněz zastavením své nemovitosti. A taková záruka je pro pomáhající nebankovní společnost dostatečnou jistotou, dávající možnost vyhovět i těm, kteří jsou ve skutečně nezvladatelné tísni.

Na otázku, zda dosáhnu na hypotéku, se v tomto případě dá odpovědět obvykle kladně. Tu získá opravdu každý a výjimku tvoří jedině ti, kdo jsou už v problémech ponořeni natolik, že by jim už ani tyto peníze nepomohly.

A tak stačí si tu jednoduše zažádat, podepsat smlouvu a zastavit nemovitost a záhy jsou už i bez zbytečné byrokracie velké peníze k dispozici. A tak pomalu nikdo z nás neskončí bez peněz. Aspoň pokud má nemovitost a je schopen splácet.

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *