Koupelny a toalety

Bezpečná hygiena

Před vanu, umyvadlo, či sprchu můžeme rovněž položit takzvané softy – lépe čistitelné gumové nebo pěnové předložky kusové nebo v metráži. Dražší, ale účinnější řešení představuje protiskluzová dlažba. Protiskluzový efekt mají také spáry. Čím víc spár, tím méně kluzká podlaha. Proto je vhodné dát na podlahu například mozaikovou dlažbu. Účinnou prevenci proti uklouznutí představuje i podlahové vytápění. Kapky vody rychle uschnou a podlaha neklouže.

Další nebezpečným bodem v koupelně je vana. Designová koupadla sice lákají svým provedením, mějte však na paměti zase bezpečnost! K volbě vany přistupujte jako k výběru žen – vybírejte jen ty „kousky“, které mají oblé tvary. Trh nabízí rovněž vany a sprchové vaničky s protiskluzovou úpravou. Levnějším řešením jsou opět protiskluzové podložky. Pozornost věnujte i sprchovým zástěnám – textilní i plastové zabraňují stříkání vody na podlahu.

Obávat se nemusíte ani těch skleněných z tvrzeného strukturovaného mléčného skla, které je vysoce odolné proti tlaku na plochu, má charakter automobilového skla – po úderu zůstane vcelku. A jsme u horké vody. Před opařením se můžete uchránit termostatickou baterií. Připlatíte si, ale v rodině s dětmi je to bezpečná investice.

FOTO DREAMSTIME, DUSCHOLUX, KALDEWEI, LAUBE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *