Koupelny a toalety

RAVAK novinky 2009

Vana XXL

Další tvarově originální vana RAVAK je novinkou z dílny rakouského studia Achima Storze, který je designérskou špičkou automobilového a sportovního průmyslu. Výsledkem jsou jednoduché čisté linie a oblé křivky vany, které vymodelovaly unikátní tvar vnitřního prostoru.
Vana s příznačným názvem XXL je naší reakcí na stále se zvyšující vzrůst současné populace. Vana se vyrábí v rozměru 190×95 cm. Člověk větší postavy si v ní pohodlně natáhne celé tělo, aniž by mu ramena či kolena vyčnívala nad vodu, zatímco člověk menší postavy se může nohama zapřít o praktický schůdek, aby nesjížděl do vody. Člověk vyššího vzrůstu zase může díky schůdku regulovat svou polohu ve vaně a využít tak celou její délku. Vana je konstruována tak, aby splňovala požadavky ergonomie – nejširší je přesně tam, kde má být, tedy v oblasti loktů. Ve tvaru vany vymodelovaná podpěrka pro ruce poslouží k dokonalému uvolnění. Design vany a dokonalý požitek z koupele dotváří elegantní podhlavník v bílé, šedé nebo zelené barvě. Přední lem je rovný a vhodný k obložení. Ten, kdo nechce vanu obkládat, můžu použít pro jednodušší instalaci čelní a boční panely.

Vana XXL bude oficiálně představena veřejnosti na dubnovém veletrhu SHK Brno 2009 ve dnech 21. – 25. 4. 2009. Cena vany včetně podpory je 15 980 Kč včetně DPH.

Vana Praktik N pro malé koupelny

Designéři a výrobci koupelnového vybavení si už několik let lámou hlavy a předhánějí se v nápadech jak nejlépe vyřešit prostor malé koupelny. Nejčastějším požadavkem je koupání i sprchování a ještě dost místa na další vybavení. RAVAK proto přichází na trh s novinkou, vanou Praktik N, vytvořenou speciálně pro menší koupelny nebo do niky. Nová rozměrová varianta oblíbené vany Praktik se vyrábí ve dvou rozměrech – 150×85 cm a 160×85 cm. Je ideálním řešením na malém prostoru nejen svou velikostí, ale i dostatečnou odkládací plochou na cokoliv. Autorem vany Praktik N je mladý český designér Kryštof Nosál. „Chtěli jsme vytvořit vanu ještě praktičtější než je její předchůdkyně. Vnitřní prostor má stejnou koncepci jako Praktik do rohu, ale tím, že vana využívá 100% místa v nice, jsme získali maximum,“ popsal záměr a přednosti nové vany Kryštof Nosál, který se společností RAVAK spolupracuje již delší dobu a má na svém kontě několik jejích úspěšných produktů.
Stejně jako vanu Praktik, která se vyrábí v rozměrech 185×90, 175×85 a nově i 165×85 cm, lze i vanu Praktik N doplnit praktickou vanovou zástěnou nebo vanovými dveřmi. Vana Praktik N je krásná a maximálně praktická, protože spojuje vanu, sprchu i odkládací prostor. Lze k ní pořídit jedno ze tří umyvadel Praktik rovněž s praktickou odkládací plochou, a vytvořit tak s konceptem Praktik designově sladěný koupelnový celek.

Cena vany včetně podpory je od 9180 Kč včetně DPH.

Koupelnový nábytek

Každodenním problémem, nejen v malé koupelně, je otázka kam s věcmi. RAVAK proto navrhl praktický koupelnový nábytek do každé koupelny – skříňku pod umyvadlo, nad pračku, dolní skříňku, boční sloup i zrcadlo. Podumyvadlové skříňky byly speciálně navrženy tak, aby vyřešily nevyužitý prostor a navíc byly v jednom designu s umyvadlem Rosa a Praktik. Ke konceptům Rosa a Praktik tak přibyl ještě designově sladěný nábytek, který se ale hodí do každé koupelny. Potřebné věci tak budou neustále po ruce. Čistý design bez madel i s madly a speciální úprava povrchů dvířek vám usnadní údržbu. Díky závěsnému systému bez nožiček se při úklidu jednoduše dostanete pod všechny skříňky. Samozřejmě ale nabízíme i nábytek s nožičkami pro koupelny, kde není možné nábytek zavěsit na zeď. Vysoce kvalitní kování zajistí jejich snadné otevírání a zavírání. Speciální úprava povrchu dvířek odolá vlhkému koupelnovému prostředí. Nemusíte se bát poničení ani při údržbě mokrým hadrem.

Kompletní sortiment nábytku s rozměry a cenami najdete na www.ravak.cz.

Bezpečná koupelnová elektronika

Relaxace, požitek, komfort, ale zároveň i bezpečí. Běžné potřeby, které by měla plnit koupelna většiny lidí. Podle statistik se 73% úrazů v domácnosti odehraje právě v koupelně. Naprosto unikátním řešením pro všechny je bezpečná koupelnová elektronika, kterou jako první na světě s velkým úspěchem uvedla na trh společnost RAVAK. Jedná se o jednoduchý systém bezpečného a dálkově ovládaného rádia, ventilace a světel do koupelny. Systém RAVAK Living 1 Memory obsahuje řídicí jednotku s napájecím zdrojem, rádio s reproduktorem a dálkový ovladač s možností ukládání oblíbených stanic do paměti. RAVAK Compact 1 Memory je variantou pro koupelny bez sádrokartonového podhledu. Už není nutné vylézat z vany kvůli ladění stanic a hlasitosti, ztlumení světla či zapnutí ventilátoru. Bezpečná elektronika zpříjemní pobyt v koupelně poslechem oblíbené hudby z rádia, CD nebo MP3 přehrávače i iPodu. Světla i rádio s možností uložení až tří stanic do paměti lze ovládat bez obav mokrou rukou přímo z vany.

Více na www.ravak.cz.

Podrobnější informace o produktech společnosti RAVAK, stejně jako nový katalog Collection 2009, naleznete na našich webových stránkách www.ravak.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *