Kuchyně

Lavice prověřená časem

Kam lavici zakomponovat

Lavice bylo vždy zvykem dávat do koutu kuchyně. Šetřil se tím prostor a navíc si poté na lavici mohlo posedat vícero lidí. K lavici se hodí spíše kulatý stůl, aby když někdo sedí u rohu stolu, ho roh nepíchal do břicha. Na jedné straně je tedy lavice a k druhé půlce stolu dokupte židle ve stejném duchu lavice (nejlépe uděláte, když zakoupíte sadu, ušetříte si tím práci). S židlemi se snadno manipuluje, proto mohou být umístěny i do prostoru, kde stále někdo chodí.

lavice do kuchyně

Výhody těchto lavic

Jak jsme již předeslali, výhoda je bezesporu v tom, jak šetří náš prostor. Usedá si na ni více lidí, především také dětí s jejich malými zadečky.

Většina těchto lavic má zabudovaný pod sedákem úložný prostor a ten se vždycky hodí! Schovat tam můžete kuchyňské spotřebiče, žehličku nebo cokoliv jiného, co nemáte kam uložit. To byste pod klasickou židli dát nemohli. Pokud lavice tento prostor nenabízí, můžete si jej vytvořit. Nakupte koše, kontejnery či různé boxy. Vyberte vhodné, aby vám seděli do stylu lavice a bude to vypadat, že to přesně takto má být.

Taktéž údržba těchto lavic je snadná. Jejich povrch je povětšinou koženkový. A koženka se velmi snadno čistí jen pomocí vlhkého hadříku. Dřevo taktéž velmi snadno očistíte.

V případě, že je lavice dřevěná, pořídit můžete praktické sedáky, které sedací plochu udělají komfortnější a především měkčí. Některé lavice nerozeznáte od klasických gaučů. Jsou velmi komfortní a sezení na nich si zamilujete.

lavice do kuchyně

Vyberte si design dle vašeho gusta

Vzhledu těchto lavic se nemusíte bát. Design jde neustále dopředu a lavice nevypadají stejně jako kdysi. Jsou vkusné, moderní a na výběr máte z mnoha různých barev a vzorů.

U dřevěných lavic se vám nabízí velký výběr druhu dřeva. Bude černé? Bílé? Klasické hnědé? Řiďte se zbytkem nábytku ve vaší jídelně/kuchyni. Dřevěná lavice je pak v kombinaci s měkkými opěrkami potaženými textilií, kde se vám opět nabízí mnoho možností. Povlak by měl ladit se zbytkem vašeho interiéru. Některé jsou jednobarevné, jiné kárované nebo třeba vintage kytičkované.

Zdroj fotografií: chic-deco.com, thisoldhouse.com, bhg.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *