Obývací stěny

Vzdušnost a harmonie

Na žádnou ze stěn obývacího pokoje nebude upřena taková pozornost, jako právě na tu, kam jsme situovali televizi. Ta většinou v sestavě vyniká jako živý obraz a neruší ji žádné extrémně pestré skříňky, ani nezaniká v útrobách jednolité masivní skříně, jak tomu bylo v minulosti.

Nejčastěji je zavěšena přímo na zeď, nejlépe pak na dřevěné pozadí, na které přirozeně navazuje dominantní spodní skříň. Toto řešení má obrovskou výhodu v možnosti rafinovaně schovat veškeré kabely vedoucí od televize, přehrávače DVD a jiné techniky. Spodní skříň čistých geometrických linií, která nabízí nejvíce úložného prostoru, je buď zavěšena na zeď, což usnadňuje údržbu obývacího pokoje a současně zútulňuje rozlehlejší prostory, anebo naopak položena na zem na moderní, dřevěný podstavec.

Návrháři si nejraději pohrávají s kontrastem, jaký nabízí lamino a dýha. Dřevu nenápadné světlé kresby vdechnou život skříňky například z červeného lamina ve vysokém lesku. Neutrální barvy, jako je módní sněhově bílá, smetanová nebo černá naopak rozzáří dýha s výraznou kresbou (například zebrano). Stěnu už potom doplňují jen drobné skříňky a dekorativní police, u kterých designéři nezapomněli ani na efektní osvětlení.

Zde uvidíte zajímavé obývací stěny z naší nabídky.

Foto zdroj: Hülsta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *