Okna a dveře

Bezpečnost dětí především! Mají vaše okna dětskou pojistku?

Myslete dopředu a předcházejte nebezpečí

Je dobré, se nejdříve porozhlédnou, jaké bezpečností prvky nabízí český trh. Naštěstí je zde dnes již řada firem, které mají v nabídce řadu důmyslných řešení, na které se můžete spolehnout. Společnost Oknoplastik, v rámci svého programu výroby plastových oken, které osazuje kvalitním německým kováním SIEGENIA–AUBI, prodává také i okenní kliky, jež jsou uzamykatelné na klíč, a navíc některé modely mají i dětskou pojistku. To by mělo pro začátek stačit. Firma Oknoplastik připravila ve své nabídce i další bezpečností prvky, které navýší nejen bezpečnost vašich místností, ale přinášejí i uživatelský komfort. Jedná se o čtyřpolohové bezpečnostní kliky nebo pojistku, která primárně řeší letní a zimní režim ventilace a umožňuje zvolit si podle vašeho uvážení míru větrání, resp. vyklopení vašeho okna. Řečeno jinými slovy, můžete větrat a vaše okno je současně zabezpečeno proti vypadnutí.

Bezpečnostní sklo snižuje rizika

Nyní jste eliminovali možnost okno otevřít. Dalším, velmi účinným bezpečnostním prvkem, jak zabránit dětem nechtěnému pádu z okna, je opatřit samotná okna bezpečnostním sklem. Zde je několik možností. Nejjednodušším a patrně i nejlevnějším řešením jsou nalepovací bezpečnostní folie, které spolehlivě zabrání vysypání skla z okna, a navíc slouží i jako spolehlivý bezpečnostní prvek, jež zamezí poranění rozbitými střepy. Do oken lze instalovat i tvrzené sklo, jež zabraňuje rozbití skla nebo sklo lepené, které má již „z továrny“ nainstalovanou folii mezi dvěma vrstvami skla. Tento typ bezpečnostního skla se také neroztříští, protože úlomky skla drží vnitřní folie. Sklo s folií ochrání spolehlivě nejen vaše děti, ale zlepší izolační vlastnosti vašich oken.

 

Kontaktujte společnost Oknoplastik ještě dnes a s odborníky prodiskutujte, jak navýšit bezpečností míru vašich oken, aby byly vaše děti v bezpečí a vy v klidu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *