Okna a dveře

Zdvižně posuvné plastové dveře dají bydlení nový rozměr

V čem je HS Portal jiný než běžné plastové dveře?

Zdvižně posuvné plastové dveře HS Portal přinášejí do bydlení nový rozměr. Velkoplošné prosklené dveře se běžně vyrábějí ze dřeva nebo z hliníku. Ti, kdo preferují plastová okna, si mohou nyní pořídit velké zdvižně posuvné portály také z plastu.

Plastové dveře HS Portal jsou uloženy v zesíleném pouzdru, kde se pohybují po kolejnici buď jedno, nebo dvě posuvná křídla. Oproti klasickým posuvným dveřím však mají hned několik podstatných výhod.

Velké plochy prosklených plastových dveří jsou především designovou záležitostí. Žádané jsou zejména do moderních novostaveb ať rodinných nebo i bytových domů. Jejich základní odlišností je to, že jsou do podlahy zabudovány bez prahu vyčnívajícího nad rovinu podlahy. Průchod z interiéru do přilehlé zahrady nebo na terasu je tedy volný, bez jakýchkoliv překážek. Nic neruší harmonický vzhled ze všech úhlů pohledu.

Plastové dveře vás ochrání

Moderní konstrukce zdvižně posuvných dveří splní nejenom designové požadavky na plastové dveře, ale zabezpečí současně také výborné tepelně izolační vlastnosti. Plastové dveře HS Portal brání průniku chladu, vlhka, prachu i větru do interiéru zejména díky nové konstrukci a kombinaci více faktorů.

Nízký práh má dvojí přerušení tepelného mostu, tím prakticky omezuje únik tepla tam, kde mají plastové dveře obvykle své nejslabší místo. Dvě komory prahu jsou vyplněny polystyrenem. Specielní tepelně izolační výplně jsou také v zárubních, vyztužených hliníkovou výztuhou a rovněž s přerušeným tepelným mostem.

Velké prosklené plochy mohou být hrozbou pro tepelné úniky, plastové dveře HS Portal se dodávají s kvalitním izolačním zasklením, které dokonale ochrání Váš domov. Velké prosklené plochy dodají interiéru dostatek světla a umocní pocit otevřeného prostoru. Tomu pomáhají i úzké rámy, které působí vzdušně a zbytečně nezužují prosklený prostor. Vyrobit se dají v barevné škále obdobné nabídce plastových oken, nic tedy nebrání dokonalému sladění s ostatními stavebními prvky.

Plastové dveře se snadnou obsluhou

Hlavní odlišností plastových dveří HS Portal, je systém jejich otevírání. Plastové dveře mají posuvná i fixní křídla běžně s váhou 300 – 400 kg při šířce až 6 m, spolehlivé kování zajistí snadné a lehké odsunutí posuvného křídla díly specielnímu mechanizmu. Křídlo se nejprve mírně nadzvedne pomocí ovládací kliky, která zároveň slouží k posunutí rámu okna po pojezdové kolejnici.

Celý mechanizmus je tak lehký, že plastové dveře se obsluhují jen jednou rukou. Při správné péči o kování, které spočívá zejména v promazání na určených místech, je zaručena dlouhá a spolehlivá funkčnost.

Pokud Vás plastové dveře se zdvižně posuvným mechanizmem HS Portal zaujaly, neváhejte a oslovte odborné konzultanty značky Vekra okna se svou poptávkou. Vše Vám ochotně ukážou a vysvětlí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *