Osvětlení

Plánujete osvětlení kuchyně?

Zde však platí, že bychom jejich menší světelné intenzity měli využívat jen v kuchyních s vysokými stropy nebo v krajních případech v bytech, kde nelze umístit elektrické vývody na strop. Jednotlivé kouty v kuchyni si pak žádají individuální světelná slunce. Nad jídelním stolem by měl viset světelný zdroj takový, který navodí příjemnou atmosféru. Měl by rovnoměrně osvětlovat stůl, a zároveň neoslňovat. Takovému účelu vyhovují svítidla s matnými stínidly.

Samotná kuchyňská linka by měla být osvětlena tak, aby světlo dopadalo na celou pracovní plochu v dostatečné intenzitě, přičemž bychom se měli vyvarovat jakéhokoli zabarvení zdroje světla. Pak bychom totiž mohli lehce přehlédnout nepřirozený odstín potravin, jejichž doba upotřebení se blíží ke svému konci.

Pro esteticky příjemný vizuální efekt je vhodné už při projektování kuchyně myslet na vnitřní osvětlení skříněk. Pak stačí vypnout stropní světlo a pro efekt rozsvítit decentní integrovaná světla ve skříňkách. A když se na stůl postaví a rozžehne svícen, vytvoří se ta pravá intimní atmosféra pro strávení příjemných chvil nad lahodným pokrmem.
Světla a jakékoliv další doplňky do kuchyně koupíte např. ve známých hobbymarketech jako je Baumax, Obi, Hornbach, Bauhaus

FOTO DREAMSTIME

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *