Postele a matrace

Proč by ani u vás doma neměl chybět toaletní stolek

Místo pro zkrášlovací rituál

Toaletní stolek poslouží jako místo pro zkrášlování a zároveň úložný prostor. Do jeho šuplíků a poliček se dají schovat šperky, kosmetika, hřebeny, parfémy, laky na nehty a spousta dalších ženských potřeb. Díky tomu má pak dotyčná vše hezky po ruce.

Správná toaletka samozřejmě musí mít zrcadlo. Je jedno, zda to bude jen malé zrcátko, či větší plocha, vždy by ale mělo být naklápěcí. Je ho totiž potřeba nastavovat podle dopadajícího světla i výšky, aby se každá žena viděla ze všech úhlů.

Toaletní stolky se dost často prodávají v sadě s taburetem. Málokdo totiž u zkrášlovacích procesů vydrží stát.

Kam jej doma umístit a jak se o něj starat?

V případě dcery se samozřejmě nejlépe hodí do dětského pokoje, maminka jej ocení spíš v ložnici. Měl by být umístěný blízko zdroje světla, ať už okna, nebo lampy. Případně je možné pořídit lampičku rovnou na stolek.

Údržba závisí na tom, jaký materiál zvolíte. Textilii je zpravidla dobré otírat vlhkým hadříkem, na stolek můžete používat čisticí prostředky jako na jiný nábytek. A nezapomeňte čistit zrcadlo, to je asi nejdůležitější.

Hodí se vám domů vintage styl?

Vintage toaletní stolky jsou v poslední době hodně oblíbené. Ozdobné vyřezávání, květinové čalounění a zaoblená zrcátka vypadají perfektně, nicméně nehodí se do každého interiéru. Pamatujte na to při výběru. Do stolku v barokním stylu se sice téměř každá žena zamiluje na první pohled, ale u vás doma by mohl vypadat nepatřičně. V takovém případě se poohlédněte po modernějším pojetí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *