Tipy a rady

10 tipů, jak na dekorace v interiéru

1. Méně je někdy více

dekorace interiér

To platí vždy a všude. Myslete také na praktičnost. Vyvarujte se poličkám, na kterých bude milion věcí, na které se bude jen lepit prach. Úklid Vám pak zabere spoustu času, než každičkou cerepetičku oprášíte. Kupujte proto každý kousek s rozvahou – není tato keramická sovička jen další zbytečnost?!

2. K jednoduchému nábytku patří odvážné dekorace

barevné dekorace

Pokud jste vlastníkem bílého či čistě černého nábytku, pak máte opravdu nespočetně možností. Jestliže dřevo, koberec a výmalba jsou spíše jednoduché, pak je tu prostor na dekorace. Oživte pokoj dekoracemi různých barev, nebojte se toho! V případě že jste zvolili barevnou tapetu, divoký koberec a nábytek hraje více barvami, volte raději jemnější kousky.

3. Slaďte svůj pokoj do jednoho styl

sladěný pokoj

Než začnete dekorovat, rozmyslete si, do jakého stylu byste rádi svůj pokoj ladili. Bude to retro, vintage, něco dívčího a roztomilého? V tomto duchu pak nakupujte dekorace. Pomůže Vám to s výběrem.

4. Ne jen barvy, ale i kovy a materiál musí ladit

kovové doplňky

Zlatá, stříbrná a bronzová a do toho kůže, riflovina a tak dále… Opravdu se soustřeďte na jeden kov a jeden materiál. Sladěné barvy jsou již samozřejmostí, nechceme přeci, aby náš byt vypadal jako cirkus.

5. Inspirujte se internetem a časopisy

inspirace

Inspirace je všude kolem nás. Dnes již není žádný problém najít si fotografie na internetu a v časopisech, které Vás mohou posunout správným směrem. Najděte si svůj vzor a dále jej rozvíjejte k obrazu svému. Nechat poradit si můžete také u profesionálů nebo Vašich blízkých.

6. Ušetřete pomocí vlastnoručně vyráběných dekorací

ruční práce - doplňky

Napříč celým internetem lidé s tvůrčí schopností zveřejňují svá DIY, podle kterých si můžete vyrobit svou vlastní dekoraci levně, v pohodlí domova a podle svých představ. Obzvlášť v rámci úspor je tohle ideální řešení.

7. Obrazy a fotky dělají domov domovem

obraz na stěně

Označte si svůj domov fotkami rodiny. Je to takový poznávací signál, kterého se chytne každá návštěva. Budou fotografie pozorovat a zkoumat. Pokud si nepotrpíte na vlastní fotografie, pořiďte si obrazy, které oživí Vaše stěny. Nebojte se toho!

8. Květiny Váš být zútulní

pokojové květiny

Spousta lidí na květiny nedá dopustit. Já patřím mezi ně. Jsou tak krásné a dokáží místnost rozzářit. Přidejte do své domácnosti trochu zeleně. A pokud jste alergičtí nebo Vám nevydrží žádná kytička dlouho, vyberte nějaké vkusné umělé.

9. Dekorujte tematicky

dekorace tématicky

Pokud jsou Vánoce, výzdoba bude jistě jiná než na Velikonoce. Na Halloweena, Mikuláše… kdykoliv se dá na dekoracích pěkně vyřádit. A jakmile toto období skončí, dekorace vložíte do krabice a schováte je zas na další rok. Že na tohle zdobení nemáte čas? Najděte si ho, protože to stojí za to. Odreagujete se, uděláte si radost, Vaše domácnost bude krásně vypadat a poté si sednete, zapálíte svíčku a budete se kochat tím, co jste dokázali.

10. Ve fantazii se meze nekladou

fantazii se meze nekladou

Existuje milion způsobů, jak si oživit pokoj. Vezměte do rukou barvy a nakreslete na zdi obrazce či nápisy (pomocí šablony nebo jen tak od ruky). Zakoupit si můžete také samolepky na zeď, které prázdnou stěnu obohatí a bude to vypadat stylově! Jestliže se Vám Váš nábytek již nelíbí, oblepte jej tapetou nebo přetřete barvou. Buďte zkrátka otevření novým věcem! 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *