Tipy a rady

Jak využít balkón, aneb užitečné rady a tipy

Balkón jako malá zahrádka

Spousta květin, které provoní balkón udělá nejenom parádu, ale zpříjemní vám odpoledne na balkóně. Využít můžete jak květiny do závěsných truhlíků či květináčů jako jsou třeba muškáty, surfinue či petůnie, tak i květiny tropické pokojové, které v létě přemístíte na balkón, aby měli dostatek sluníčka a tepla.

Pokud nemáte vlastní zahrádku, ale disponujete balkónem. Můžete jej využít pro pěstování bylinek do vaší kuchyně. Čerstvé bylinky tak dokonale okoření vaše pokrmy a vy perfektně zužitkujete prostor na balkóně.

jak využít balkón

jak využít balkón

jak využít balkón

Balkón pro posezení s přáteli

Balkón se dá využít také jaké místo pro posezení s přáteli či rodinou. Při výběru nábytku pro balkón berte v ohled to, jestli nábytek chcete každý večer schovávat domů, tedy budete volit skládací nábytek, nebo jestli jej budete mít na balkóně po celý rok. Pak je třeba vybírat venkovní nábytek, který je odolný vůči nepříznivému počasí.

Ideální je dřevěný nábytek, který vám vydrží dlouho a navíc pěkně vypadá. Na výběr je však také plastový či kovový nábytek. Kovový nábytek má však nevýhodu, že v létě je rozpálený ze sluníčka a v zimě velice chladný.

jak využít balkón

jak využít balkón

jak využít balkón

Balkón, místem odpočinku

Udělejte si z balkónu místo jen sami pro sebe. Místo, kam přijdete s šálkem dobré kávy a zapomenete na všechny starosti všedního dne. Místem, kde budete jen vy a okolní svět. Zapomeňte na všechna svá trápení v oáze odpočinku.

Na balkón si můžete zavěsit houpací síť, pořídit elegantní křeslo pro příjemné posezení nebo z palet vyrobit malou pohovku. Přidejte pár květin, které balkón provoní anebo vonné svíčky či tyčinky. Uvidíte, jak vám bude příjemně.

jak využít balkón

jak využít balkón

jak využít balkón

Balkón jako další místnost v bytě

Máte malý byt a přemýšlíte, kam umístit šatnu, pracovnu nebo malou knihovnu? Co využít prostor na balkóně? Pokud vyměníte zábradlí za zděnou stěnu, přidáte okna, pak máte další místnost v bytě.

Vybavit si ji můžete podle potřeb. Počítejte však s tím, že je zde omezený prostor a pokud sem chcete umístit skříň, knihovnu nebo police, bude třeba je mít přesně na míru. Dobře si tedy prostor změřte, aby se vám nábytek na balkón vešel.

jak využít balkón

jak využít balkón

jak využít balkón

jak využít balkón

Zdroj fotografií: pinterest.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *