Tipy a rady

Návrat přírodních dýh

Přírodní dýha je velmi vděčným materiálem, pokud toužíte po domově s přirozeným vzhledem a útulnou atmosférou, pak o dýhu nevynechejte. Skvěle doplní třeba mramorovou kuchyni nebo skleněné prvky. Pokud máte představu, jakým odstínem byste domácnost chtěli vyzdobit, ale nenacházíte například tu správnou kresbu dřeva, zkuste si prohlédnout nabídku dodavatele dekorativních dýh. Na webu Alpidýha najdete široký výběr barev, dekorů a kreseb, takže stačí jen vybrat tu pravou dle vašich představ.

dýhy

Čištění není problém

Máte děti, se kterými je váš nábytek vystaven téměř nepřetržitému ohrožení? Nebo zkrátka chcete váš byt normálně pohodlně používat? Pokud se bojíte, že se nábytku, dýhovému obložení nebo designovým dveřím něco stane, ale zároveň nechcete být neustále v permanenci, vsaďte na dýhu. Několikanásobná vrstva laku vydrží i větší škrábnutí a odolá i agresivnějšímu čistícímu prostředku. Pokud se vám tedy nepodaří uhlídat dýhové dveře před řáděním vašich ratolestí s barvičkami, rozhodně se nemusíte bát a můžete nábytek pořádně vydrhnout.

Pár tipů pro použití dýh

Dýhy jsou univerzálně použitelné, takže s nimi vyladíte celý interiér. Dveře, židle, stoly nebo celé kuchyně či obývací stěny atp. Dýha sedne opravdu téměř na cokoliv. Pokud chcete docílit jemného vzhledu a provzdušněného interiéru, volte dekorativní dýhu třeba z javoru nebo z dubu. Pro masivnější a bytelný vzhled je vhodná dýha kořenice. Kořenice má hrubší strukturu, protože je tvořena dřevem kořenovým, protkaným suky. Hodí se na ni třeba ořechový nebo mahagonový dezén. Tato kombinace v interiéru udělá skutečnou parádu. Pokud chcete oslnit netypickou exotikou, můžete zvolit teakové dřevo. To se skvěle hodí třeba na svébytné kusy nábytku, jako je kuchyňský stůl či komoda.

přírodní dýhy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *