Zahrada

Kdy je nejvhodnější stavět zahradní stavby?

Výhody zahradního altánku, domku a chatky

Přemýšlíte nad zahradním domkem, altánem či chatkou? Zahradní stavby jsou oblíbenými doplňky nejen do zahrady. Skvěle se hodí i do rekreačních oblastí, například na pozemek u jezera či na horách. Kromě toho, své funkce plní spolehlivě i v zahrádkářských oblastech. Je to právě variabilita možností jejich využití, což z nich dělá oblíbené a v poslední době stále více poptávané zahradní doplňky. Dají se využívat jako skvělí pomocníci při pracích na zahrádce, skladování nářadí či dřeva ale také jako místo k rekreaci a odpočinek v příjemném přírodním prostředí. Jsou skvělým místem na rodinné setkání, posezení s přáteli, zahradní grilování či párty. Během léta poskytují příjemný chládek a stín, zároveň přístřeší během přeháněk či deště a během chladnějších měsíců jsou zas útulným a příjemným místem, na kterém si můžete vychutnat šálek teplého čaje či kávy. Zahradním domkem, altánem či chatkou do zahrady vnesete harmonii a mnohdy jsou středem pozornosti celého prostředí.

Kdy je správný čas na výstavbu?

Chtěli byste si i vy postavit či opatřit vlastní zahradní stavbu? Nemáte nad čím přemýšlet! Výhody, které nabízí, posunou váš pobyt na zahradě na vyšší level. Pokud čekáte na ten správný čas na výstavbu, tak byste měli vědět, že ten správný čas je v podstatě kdykoliv, i teď! Nejideálnější je však začít se stavbou zahradního altánku, domku či chatky během teplejších a sušších měsíců, aby vám zima a vlhkost nepokazili plány. Obecně, kdykoliv od jara do podzimu je čas vhodný na stavbu zahradního altánku, domku či chatky.

Dbejte na kvalitní materiály

Převážná většina zahradních staveb je vyráběna ze dřeva, ale najdou se i zděné, plastové či dokonce plechové stavby. Dřevo však přináší do prostředí harmonii a klid, ladí s prostředím, což je jeden z důvodů, proč je nejčastějším materiálem pro zahradní stavby. Při výběru dřevěného materiálu si dejte pozor na jeho kvalitu. Dřevo na zahradní stavby by mělo vyznačovat vyšší hustotou, aby se zajistila odolnost vůči poškození a tím i životnost dané zahradní stavby. Jen kvalitní dřevo dokáže odolávat povětrnostním vlivům, vystavení vlhkosti, větru, sněhu či deště a zároveň i napadení škůdci, jako je dřevokazný hmyz, plísně či houby.

Tip: Jaká je životnost kvalitních dřevěných staveb? Přečtěte si a inspirujte se při realizaci vaší vlastní.

Nečekejte s výstavbou zahradního altánku, domku či chatky na ten správný čas. Pořiďte si kvalitní materiály, pomocnou sílu a pusťte se do výstavby ještě teď, abyste si stihli užívat výhody své zahradní stavby. A pokud by se vám do svépomocné výstavby nechtělo, stále si můžete pořídit již hotovou stavbu od profesionálních prodejců, kteří vám ji bez problémů dovezou a zrealizují montáž. Tak se budete moci pyšnit zahradním domkem, altánem či chatkou v doma už během několika dní.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *