Tipy a rady

Bambulkový ráj, aneb vytvořte si dekorace z bambulek

Z trochy vlny a nůžek si za pomocí vašich šikovných rukou vytvoříte krásné doplňky do bytu.

Jak vyrobit bambulky

Nejprve si z tvrdého papíru vstřihnete dvě kolečka o libovolném průměru. Zaleží na vás, jak velké nebo malé chcete mít bambulky. Můžete si vyrobit i více velkostí a různě je potom střídat.

Poté si vlnu připravíte asi do metr dlouhého snopku několika vláken, kterými budete omotávat na sebe položená kolečka. Více vláken vlny na sobě vám práci velmi usnadní. Konce musí vždy směřovat k vnějšímu okraji kroužku.

Pokud chcete vícebarevnou bambuli, pak si snopek připravte z několika barevných vláken.

Když máte šablonu omotanou, pak je třeba podél obvodu šablony vlnu rozstřihnout a uprostřed pevně svázat. A bambulku „vysoukat“ ven.

postup

Tvoříme z bambulek

Co si z takových bambulek pak můžete vyrobit, je jenom na vás. Můžete bambulky nalepit na povlak polštáře a udělat si tak velmi pěkný doplněk do ložnice nebo dětského pokoje.

polstar-z-bambulek

Z bambulek se dá také vytvořit velmi pěkný obraz. Stačí si na tvrdý karton načrtnout obrázek a bambulky pak podle náčrtku nalepit. Pak už stačí obrázek zarámovat a máte hotovo.

obraz-z-bambulek

Velmi pěkně vypadají i bambulky, které jsou přilepeny k pěkným větvičkám a naaranžované ve váze. Vypadají jako dokonalé květiny.

kvetiny-z-bambulek

Je na vás co si vyberete, ať už obraz, kobereček nebo třeba bambulkovou girlandu, jde o to, aby se vám to líbilo a hlavně aby se vám to hodilo do bytu a ukrátilo vám to pochmurné dny. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *